Издвајамо Србија

ИЛИЋ ТВРДИ: ДИНКИЋ ПОТЕЗАО КАЛАШЊИКОВ НА БОРКУ ВУЧИЋ! Знала је много о кипарским парама, зато је ПЛАТИЛА ГЛАВОМ!

Она ми је лично причала како су је истерали. Динкић је ушао у банку с наоружаним обезбеђењем И малтретирали су је, наводи лидер НС

Фото: Јутјуб

У свим финансијским прљавштинама које су погодиле Србију учествовала је једна личност – Млађан Динкић! Ово за Курир тврди Велимир Илић, лидер Нове Србије, након навода Саше Радуловића, бившег лидера покрета Доста је било (ДЈБ), да су сви подаци о платном промету деведесетих нестали после 2000. године, о чему је Курир писао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након октобарских промена Млађан Динкић је први ушао у српски трезор и постао гувернер Народне банке крајем новембра 2000. године.

Упад у Беобанку

Илић открива и да је Динкићево обезбеђење после 5. октобра упало у Беобанку и с дугим цевима из ње избацило банкарку Слободана Милошевића Борку Вучић, тадашњу председницу Београдске банке и њене испоставе на Кипру.

– Она ми је лично причала како су је истерали. Динкић је ушао у банку с наоружаним обезбеђењем и малтретирали су је. Она је желела да се примопредаја дужности изврши на коректан начин, тражила је да дође државна комисија, да се види документација и шта се предаје од папира, а не да се иде силом. Уместо тога, Динкић је упао са својим наоружаним обезбеђењем! Сметала им је јер је била једини сведок и имала је све папире. Њу су малтретирали дугим цевима, гурали су је у леђа и избацили! Била је испрепадана, ван себе и у паници. Много је знала, желела је све да обелодани, а онда је платила главом – прича Илић. Додаје да је Вучићева желела да се после 2000. новац врати и имала је план да се улаже у пољопривредне пројекте.

Мењао курс

– За велику пљачку Србије нико није кажњен, а Динкић је учествовао у уништавању српске привреде и финансија. Он је човек који је био главни актер у свим прљавим финансијским трансакцијама. Био је фигура коју нико није смео да дира, а по његовом налогу курс се мењао на дневном нивоу, кад год је требало нешто да се плаћа. Ја сам с њим имао више сукоба, а нарочито кад се помену „кипарске паре“, афера тешка око 3,5 милијарди марака – каже Илић, кога је влада 2001. године именовала за шефа тима за расветљавање овог случаја.

Фото: Јутјуб

Млађан Динкић одбацио је наводе Велимира Илића.

– Годинама не дајем изјаве за медије. То су глупости – кратко је одговорио Динкић.

Дарко Труфуновић тврди

БОРКА ВУЧИЋ ЈЕ ЛИКВИДИРАНА

Професор Дарко Трифуновић, директор Института за националну и међународну безбедност, потврђује да је Млађан Динкић наоружан упао у Беобанку.

– Динкић је са шлемом и аутоматском пушком украо књигу банке, најважнији документ, у којем се бележи улаз и излаз новца. Он је то отео, ту је било забележено како су се паре износиле у џаковима, по налогу Слободана Милошевића. Многи су страдали због „кипарских пара“. Борка Вучић им је у почетку била потребна јер је много знала. Није им сметала све док није пристала да им да податке, кодове, а кад им више није била потребна, она је ликвидирана – закључује Трифуновић.

 

Извор: Курир