Издвајамо Србија

КО ИХ ЈЕ ИСКЉУЧИО? „Камере прорадиле минут или два после убиства Ивановића“

Фото: Јутјуб

„Камере које су снимиле тело Оливера Ивановића нису радиле у време убиства, а фотографије на којима се види његово тело су аутентичне.“

То је изјавио специјални косовски тужилац Суљ Хоџа и додао да су камере прорадиле минут или два после атентата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао за телевизију Н1, фотографије су настале непосредно након убиства, када су прорадиле надзорне камере на просторијама покрета који је Ивановић предводио, али каже и да не зна како су се нашле у новинама.

Фотографије на којима се види тело Оливера Ивановића, а које су објавили београдски медији, аутентичне су, потврдио је за Н1 поступајући тужилац у истрази убиства Ивановића Суљ Хоџа

„Те фотографије ми смо имали и раније, те фотографије су после убиства. А што се тиче камера из његове канцеларије, оне нису радиле. Радиле су после убиства“, рекао је Хоџа и поновио да фотографије нису из косовског тужилаштва, али не прецизирајући одакле су.

Према његовим речима, сарадња са Београдом постоји и у оквиру ње је испитана и удовица Оливера Ивановића Милена.

„Његова жена даје неке изјаве, имамо податке, али није дала изјаву код нас, ни тамо није рекла ништа конкретно да би могла да помогне овом случају“, рекао је Хоџа, који је потврдио да је косовско тужилаштво тражило разговор са њом.

Братанац Оливера Ивановића Александар каже да су снимци са надзорне камере на канцеларији Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, за које су косовски истражни органи породици рекли да су у време убиства биле искључене.

„Снимци који се сада појављују јасно говоре да је то угао камере која је била монтирана на његовој канцеларији, ту камеру је лично он поставио након што су му запалили ту канцеларију. Оно што нас сад интересује је како су медији дошли у посед тог снимка, ко има тај снимак и да ли се нешто више види на том снимку од онога што је презентовано јавности“, рекао је Александар Ивановић.

Он је додао да ће цела породица присуствовати помену најављеном на годишницу убиства 16. јануара, а да ће његов брат Мирослав свећу запалити у северној Косовској Митровици, на месту убиства.

 

 

Извор: Тањуг