Регион Србија

Лазански спустио Хрвате због Ф-16: Само њих неко може насанкати! Пропао им је посао за СЈАЈНЕ АВИОНЕ

Мирослав Лазански, Новинар, писац и војно-политички коментатор рекао је да би Хрватска, ако не купи израелски Ф-16 Барак (данас и службено потврђено да је тај посао пропао), много изгубила јер се ради о сјајним авионима

Говорећи о преварама у продаји наоружања, Лазански каже да је све варати све теже и да више нико не купује мачке у џаку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ево последњи су се Хрвати насанкали, са овим Ф-16 – рекао је војно-политички коментатор у емисији „Добро јутро Србијо“ на Хепи телевизији.

Он је истакао да је израелски Ф-16 сјајан авион.

– Постоји правило компаније „Мартин Маријета“ да свака надоградња, ако Израел продаје трећој страни, авион мора бити у изворном облику, а Хрватска је купила те Ф-16 Барак јер је баш та надоградња била одлична, савршена. Ако их не купе, то је велики губитак јер је то одличан, сјајан авион – тврди Лазански.

Он је додао да Израелци авионе држе у фантастичном стању, те су њихови половни авиони бољи од неких нових.

Лазански је истакао и да није битна структура авиона и старост, већ је битна електроника радара.

– Kакав ти радар имаш, на ком домету, да ли је осетљив на ометање или није, какву ракету имаш… То је вредност авиона и наравно квалитет пилота – рекао је Лазански.

Израел је данас службено обавестио хрватско министарство одбране да не може добити одобрење САД за испоруку Хрватској авиона „Ф-16 Барак“ америчке производње, изјавио је данас хрватски министар одбране Дамир Kрстичевић, чиме је службено потврђено да је пропао посао око куповине тих авиона.

 

Извор: Srbija Danas