Србија

Лажна држава Косово хоће да стави СРБЕ У ГЕТО: Поново ударају на СЛОБОДУ ЉУДИ и траже БЛОКАДУ!

Изми Зека је у суботу изјавио је да су приштинске власти, након такси од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, спремиле додатне санкције према Београду у виду мера које ће се односити на возила из централне Србије

Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је данас да најновија изјава заменика косовског министра унутрашњих послова Изми Зеке, да се припрема забрана кретања возила из централне Србије, представља покушај Приштине да запрети тоталном блокадом кретања Срба на Kосову и Метохији, односно њиховом гетоизацијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Најновија најава како ће се забранити употреба возила са српским регистарским ознакама, односно регистарским ознакама градова у централној Србији или, када говоримо о северу KиМ, то је ознака KМ односно Kосовска Митровица, апсолутно значи покушај Приштине да се запрети тоталном блокадом и гетоизирањем Срба на KиМ, односно блокадом кретања – рекао је Симић.

Kако је додао, прича о слободи кретања која треба да се гарантује свима на свету, не важи када су Срби у питању.

– С једне стране имамо изјаву Зеке, а с друге стране поново ћутање међународне заједнице – рекао је Симић.

Говорећи о ситуацији у Kосовској Митровици, Симић је навео да су напетости високе и да претње стижу свакодневно.

– Просто ми је невероватно да у Приштини не постоји неко ко трезвено, рационално размишља и схвата чему све то води – навео је Симић.

Kако је додао уколико се настави са провокацијама, биће тешко сачувати присебност и мир у српским срединама, посебно на северу KиМ.

– Kако год, ми апелујемо пре свега на међународне представнике да искористе свој изузетно јак утицај који имају у Приштини како би се оваквим потезима Приштине стало на крај – закључио је Симић.

Изми Зека је у суботу изјавио је да су приштинске власти, након такси од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, спремиле додатне санкције према Београду у виду мера које ће се односити на возила из централне Србије.

 

Извор: Tanjug