Издвајамо Регион

МИЛОВА НАЈГОРА НОЋНА МОРА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО: Откривено како је Ђукановић зарадио први МИЛИОН

Фото: Јутјуб

Бизнисмен Душко Кнежевић није само плаћао енормне рачуне по луксузним хотелима и покривао дугове са кредитних картица актуелном предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, већ је одрађивао и банкарске трансакције од највећег повјерења за лидера ДПС-а и његову породицу, пишу данашње „Вијести“.

Кнежевић је тако положио милион и по евра депозита, као кеш колатерал, за кредит који је Ђукановић добио у Лондону 2007. године. Преко тог кредита je актуелни црногорски предсједник легализовао свој први милион, наводи подгорички „Дневник“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, и Ђукановић и представници црногорских институција крили су да је гаранција за тај кредит добијена од Кнежевића.

Наиме, пошто је на кратко напустио функције и одлучио да се бави бизнисом, Ђукановић је 11. јула 2007. године на име своје фирме „Capital Invest“ добио кредит од милион и по евра и то од лондонске филијале грчке Пиреус банке.

Како пишу „Вијести“, кредит му је омогућила фирма Душка Кнежевића „Comsel Limited“, која је била жирант у том послу, тако што је као колатерал положила депозит од милион и по евра.

Тог дана су у Лондону потписана два уговора. Први уговор о гаранцији на милион и по за кредит „Capital Investа DOO“ потписан је између Пиреус банке (филијала Лондон) као даваоца кредита и фирме „Comsel Limited“ са Кипра као даваоца гаранције. Из овог уговора о гаранцији, који су Центар за истраживачко новинарство Црне Горе и „Вијести“ имале на увид, види се да је Мило Ђукановић као корисник кредита добио средства за „Capital Invest“ захваљујући новцу Кнежевића.

У уговору се јасно прецизира и да је банка захтијевала додатну гаранцију за кредит и то у виду кеш колатерала, коју је обезбиједио гарантор, Кнежевићев „Comsel Limited“.

Истог дана потписан је и други уговор о кредиту од милион и по евра између Пиреус банке као кредитора и „Capital Investа“ као корисника кредита и Мила Ђукановића као гарантора-власника фирме.

Након што је Ђукановић привукао пажњу јавности овом милионском трансакцијом, јер од своје плате која је годинама била знатно испод хиљаду евра, „Вијести“ пишу да је из Управе за спречавање прања новца саопштено само да се „Capital Invest“ за куповину акција задужио код једне банке у Лондону, те да је сада јасно да су из ове Управе хтјели да сакрију чињеницу да је за овај кредит Ђукановићу гарантовао Душко Кнежевић, тј. његова компанија са Кипра.

 

Извор: rs.sputniknews.com