Издвајамо Србија

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: НАТО лобисти мисле да су Срби овце и да ће их утерати у тор

Фото: Јутјуб

Новинар, писац и војно-политички коментатор Мирослав Лазански, гостујућу емисији “Добро јутро Србијо”, одговарао је на горуће теме на домаћој и светској сцени.

Тема која се последње време у жижи интересовања је венецуеланска криза, настала због (не) регуларности председничких избора:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што је Мадуров смртни грех је што је Венецуела велики произвођаш нафте, иако није много заступљена на светском тржишту. То што се председник парламента устоличио, само говори о разположењу које запад има на неспровођење демократских режима – тврдио је Лазански, али и додао да је Венецуела веома богата земља, али блокирана са свих стана.

Како би демонстритао силу, венецуелански председник провозао се чамцем у пратњи војске, како би демонстрирао силу, ево како то коментарише Лазански:

Пентангон позива венезуеланску војску да се дистанцира од предстеника Мадура. Русија је рекла да ће бранити Венецуелу, ако дође то сличних ситуација, тада би мога да настане проблем. Али, ако гледамо уназад, никада се до сада није десило да је Војска Венецуеле била непослушна неком председнику – рекао је он.

Лазански је прокоментарао и вест да ће Зоран Заев и Ципрас можда добити Нобиелову награду . Наиме, добитница Нобелове награде за мир 2015. године, Уидед Бушамауи, званично је номиновала грчког и македонског премијера, Алексиса Ципраса и Зорана Заева, за Нобелову награду за мир:

– То само говори колико је Нобелова награда изгубила на значају. Својеверемену је и Јасер Арафат добио исту награду, а био је ратни злочинац – каже Лазански.

Војни и политички коментатор прокоментарисао је став запада према Србији и Босни и Херцеговини:

– РС је у фокусу највећи обавештајних игара, још увек се није престало са дисциплиновањем Додика, улажењем у НАТО. Додик је свестан да би то значило унитаризацију БИХ.

Србије нема тај проблем као и БиХ, да се њој оспорава име. РС следи политику Србије, војну неутралност. Нема уласка у НАТО, рекао је прдседавајући РС без референдума, а зна се какаво је расположење РС по том питању. Ако они не уђу, неће ни БиХ, то је јасно – рекао је Лазански, а потом прокомнтарисао тежњу да све државе угурају у „исти кош“ – НАТО пакт:

– Ја то не бих ствављао на дневни ред било каквог медијског полемисања. Али, НАТО лобисти то стално потежу, очигледно да мисле да ће полемисањем успети да утерају „овце у тор“. Они иду логиком да наш народ није добро информисан о предностима НАТО пакта. Довољно је знати да је то анти-руско решење, да ли је потребно даље полемисати?

Да је Србија имала нафту, око ње би се отимале стране силе, а овако је кажњавају због непослушности?

– Имаш две опције, да браниш до краја или да се договориш. Да смо се ми негде у смирај распада Југосавија, договорили, да је приватила оно што је тражено, била би скроз друга прича… Челници су тада преспавали битне моменте за државу. Наиме, Шел нуди да направи паралелну јадранску магистралу… – каже Лазански.

Стефан Ђурековић убијен јер је одао велику државну тајну њемачким обацештајним службама?

– Дошла су два танкера пуна нафте из Либије, који су нестали. Вероватно је дошло до прозивке, ем Титов син, ем Шпиковог син. Ђурековић је био кажњен јер је први потенцирао те ствари – објаснио је Мирослав Лазански.

 

Извор: ТВ Хепи