Србија

МРАЧНА ПРОГНОЗА ЗА СРБИЈУ У 2019: Срби беже из Србије, а долазе…

Pixabay.com

Србија је, по генетском коду, осуђена на вечна страдања, тешкоће, ратове и непрестану борбу без опуштања. Наша земља је у знаку Јарца, али њено небо је обојила планета Сатурн. Много одрицања, одлагања, мучења и чекања, ограничења и страхова, одговорности. Међутим, Србија је јака и спремна од давнина да преузме одговорност и трпи нападе, на почетку годишње прогнозе,истиче астролог Јована Стојанов.

– Месец је по генетском коду у знаку Шкорпије, а Месец описује народ који је вековима трпео. Сам знак Шкорпије говори о народу друге вере, муслиманима и Албанцима. Србија се вековима бори са њима. Прво смо били жртве Турака, а кроз историју српске мајке и жене нису скидале црнину, оплакујући своје вољене. Месец у Шкорпији осликава и масакре на ратиштима и разним бојевима у којима се наш народ борио и нажалост гинуо – објашњава Јована.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предвиђа да ће 2019. доста грађана напустити Србију, кроз коју ће, каже, проћи велики број страних држављана и миграната:

– Треба напоменути да ће бити много удеса, нарочито на ауто-путевима. Наш народ може добити и тајне непријатеље. Бројне афере и загонетке биће разоткривене, а многи ће завршити иза решетака. Народ ће се побунити због јачања криминала, тражиће промене. Тајни агенти ће имати пуне руке посла како би открили мистериозне противнике Србије. Новинари ће се покренути и добити жељу да оголе истину, а неки ће због тога бити и кажњени. Повећаће се, на несрећу, број психички лабилних особа, па се може очекивати пораст насиља у породици, посебно према женама, што се мора спречити. Број жртава породичног терора постаће алармантан.

Јована Стојанов, гледајући хороскоп Србије, види талас модернизације.

– Научници, психолози, инжењери, астролози, психотерапеути, људи запослени на аеродромима и у авио-индустрији, запослени на радију и телевизији, технолози, хуманитарни радници, ИТ стручњаци доживеће процват у каријери. Ова занимања изродиће врсне стручњаке. Много ће се путовати авионима, али исто тако се могу очекивати учестале несреће на небу.

Лепа вест је да Србија може да очекује бољи стандард захваљујући страним инвестицијама:
– Јупитер у Стрелцу нам доноси експанзију и велику помоћ из иностранства, као и боље односе са страним партнерима. Инострани капитал ће донети више пословних могућности. Многи студенти ће масовно одлазити преко границе да се даље образују, али постоји шанса да ће странци покренути рад неке образовне установе. Много ће се полагати на спорт и образовање. Народ у Србији ће се све више опредељивати за приватни бизнис, али ће и сама држава давати све више субвенција за то. С обзиром на то да је Уран у Бику, процветаће пољопривреда, узгајање воћа и поврћа, дакле, све што је везано за исхрану. Тај тренд ће захватити и остале светске метрополе.

Уран у Бику неће бити добар једино за породице јер ће донети прекиде, раздоре и појачати отуђење, уз пад морала, вели Јована Стојанов:

– Јупитер у Стрелцу ће свакако поправити слику Србије у очима страних партнера, који ће јој бити наклоњени. Међутим, новцем ће држава морати опрезно располагати јер су могући нагли трошкови. Због квадрата Јупитера и Нептуна не препоручује се никакве малверзације. У другом делу године владаће напети аспекти. Наша земља ће опет бити под притиском. Народ ће бити уплашен. На Косову може доћи до великих побуна. Тајни непријатељи постају јавни. На просторима Косова ће се опет запуцати, али Србија ће овог пута имати подршку великих сила. Крајем 2019. и почетком 2020. Сатурн ће направити коњукцију са Плутоном, што доноси масовне преокрете. Због проласка бројних странаца кроз нашу земљу постоји опасност од епидемија. Откриће се многе афере из света уметности, естраде и политике.

У служби хумане науке
Јована Стојанов се бави астрологијом 12 година. Спортиста је. По струци је специјалиста пословне економије (профешионал мастер).
.
– За мене је астрологија вема занимљива и инспиративна наука, пре свега хумана. Привукла ме је због своје специфичности и сложености. То ми је био мотив да је изучавам. Бенџамин Френклин је рекао да ниједан краљ није створио рат и мир, нити генерал започео борбу без консултације са астрологом. Алберт Ајнштајн је тврдио да је астрологија наука која садржи знање које просветљује – каже за „Вести“ Јована Стојанов.

Доба земљотреса и поплава
– Кад говоримо о природним катаклизмама, могућа су непријатна изненађења кад је реч о Кини, Јапану, Индији, Мексику, Грчкој, Албанији, Енглеској, а нису поштеђене ни суседне земље. Могу претрпети јаке земљотресе. Сједињене Америчке Државе такође неће имати мира услед поремећаја климе. Поред земљотреса, ту су и велики пожари, поплаве, јаки ветрови. Највећи талас непогода може се очекивати током лета и крајем 2019. године. Канаду и Аустралију очекују пожари и врућине. Треба подсетити да је од 1958. па све до 1962. Сатурн боравио у знаку Јарца и Кини донео велику глад, природне катастрофе, излила се Жута река. У нашој земљи је 1959. запамћена по великој суши и несташици струје – истиче Јована Стојанов.

И британски видовњак Крејг Хамилтон Паркер најављује да ће се САД суочити с незамисливим природним катастрофама, тј. да ће је погодити јаки земљотреси, поплаве, пожари и урагани. Руски астролог Павел Глоба упозорава на кобне последице неодговорног односа према екологији. Загађење ће, каже, нарасти до таквих размера да ће становници великих индустријских градова почети да се селе у мања места. У том смислу, мали зелени градови и села ће добити шансу за оживљавање и развој.

Бурно време
– Плутон ће боравити у знаку Јарца до 2023. Последњи пут је ова планета била у знаку Јарца за време Француске револуције. У Јарцу је и Сатурн. Подсећања ради, давне 1959, када је Сатурн боравио у знаку Јарца, Југославија је имала лоше односе са Кином и Албанијом. Тих година је окончана америчка војна помоћ нашој земљи, на Титову иницијативу. Совјетски Савез је одложио обећани кредит Југославији. Догодила се и нуклеарна несрећа у Винчи, озрачено је шест стручњака Института „Борис Кидрич“. Југославија, Грчка и Турска су напустиле Балкански савез… Поготову занимљив биће почетак 2020. године када будемо имали стелијум планета у знаку Јарца. Тај стелијум смо имали почетком деведесетих. То су биле године завршетка хладног рата и једне политике – образлаже Јована Стојанов.

Медаља до медаље
– Као и током прошлих година, наши спортисти и даље нижу успехе. Ту је Србија неприкосновена. Биће такмичења у далеким прекоокеанским земљама, јер нам је Јупитер у Стрелцу. Наши спортисти биће водећи и познати сиром света. Освајаће многе турнире и бити понос земље. Њихов успех се шири – каже Јована.

Промене на берзи
– Мења се и модернизује платни промет, па очекујте промене у систему рада банака пре свега. Уран у Бику ствара промене и на светској берзи. Све ће се модернизовати и све ће ићи електронски, радиће се на томе да се та врста посла убрза. Државни буџет може бити већи и више ће се улагати у приватне бизнисе – истиче Јована Стојанов.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com