Спорт

НАЈВЕЋИ ШОК У 2019. ГОДИНИ: Енди Мари у сузама најавио да НАПУШТА ТЕНИС!!!

Шкот је рекао да не може више да издржи бол

Један од највећих тенисера данашњице, Енди Мари, најавио је да би меч против Батисте Агута на Аустралијан опену могао да буде последњи у његовој каријери и рекао је да ће се повући из тениса до краја лета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шкот је најавио ово после сазнања да његова повреда кука никада неће бити потпуно санирана, и да борба више нема смисла.

Мари (31) се борио са сузама у току своје конференције за новинаре пре Аустралијан опена, па је чак и напустио просторију у једном моменту, пре него што је признао да је веома близу краја каријере.

Двоструки шампион Вимблдона планира да се повуче управо у јулу, на Вимблдону, али је рекао да „није сигуран колико још дуго може да настави“.

Чак је рекао да можда ни не дође до Вимблдона, и да би Аустралијан опен 2019. могао да буде његов последњи турнир у каријери.

Он је најавио и да би меч против Роберта Батисте Агута у првом колу могао да буде његов последњи меч у каријери.

– Борим се већ дуго. Све ме много боли у последњих 20 месеци – рекао је Мари. – Не могу да обујем патике или чарапе без бола. Причао сам у децембру са људима из мог тима, и рекао сам им да не могу да наставим ово. Морам да имам циљ. Играо сам без краја, без престанка бола.

Упитан да ли би ово могао да буде његов последњи турнир, он је поновио:

– Сигурно. Нисам сигуран да могу да наставим ово још 5 месеци. Рекао сам тиму да могу да издржим до Вимблдона, где бих волео да завршим каријеру.Али нисам сигуран да могу то да издржим. Урадио сам све да ми кук буде боље, и ништа није помогло. Боље ми је него пре 6 месеци, али још ме много боли. Тешко ми је.

Он је рекао да би још једна операција кука сигурно значила и крај каријере, али да ће јој се подврћи после тога, због бољег квалитета живота.

– Имам опцију да се још једном оперишем, и то ће бити озбиљније него прошли пут. Да се решим овог бола. О томе размишљам. Али нема гаранција… Само желим бољи квалитет живота – закључио је Мари.

Извор: Espreso.rs