Издвајамо Русија

НАПРАВЉЕН СПЕЦИЈАЛНО ПО ПУТИНОВОМ ЗАХТЕВУ: Ово је тајни ловац-дрон, најновије РУСКО ОРУЖЈЕ (ВИДЕО)

Руски тајни ловац-дрон „Окхотник-Б“ први пут је усликан на писти у Сибиру

На фотографијама које се могу видети на друштвеним мрежама види се како неко возило вуче дрон који може да носи две тоне бомби.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По изгледу, “Окхтоник-Б“ подсећа на руске ловце пете генерације, али ова беспилотна летелица још је напреднија и припада шестој генерацији, што подразумева и „стелт“ технологију, односно смањену радарску видљивост.

Израду овог моћног оружја наводно је захтевао руски председник лично, што можда потврђују и речи заменика министра одбране Алексеја Криворучка који је прошле године рекао да је „овај пројекат апсолутни приоритет“ и да је реч о „најозбиљним задатку“. Криворучко је тада најавио и да се први лет очекује на пролеће 2019. године, а тестови су успешно завршени у јуну 2018. године.

Није познато много детаља о беспилотном бомбардеру, али судећи према писању руских медија, ова летелица може да достигне брзину од око 800 километара на сат (223 м/с) и да се попне на висину од 12.000 метара.

Руски војни заповедници се надају да ће користити „Окхотник-Б“ за ударање противавионске одбране одозго, пише „Москов тајмс“.

 

 

Извор: Блиц/srbijadanas.com