Издвајамо Свет

НЕЋЕ НА РУСЕ! ЦЕЛА УКРАЈИНСКА ЧЕТА ОДБИЛА ДА ПУЦА НА ДОНБАС: Командир Руслан и његови сарадници ухапшени! КИЈЕВ ХОЋЕ РАТ!

Чета 59. моторизоване бригаде Оружаних снага Украјине одбила је да иде на позиције на линији раздвајања у Донбасу, рекао је новинарима званични представник Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике Андреј Марочко

– Према информацијама наших извора 2. чета 3. батаљона 59. Моторизоване бригаде у пуном саставу је одбила да оде на позиције украјинске војске – рекао је Марочко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима Народне милиције ЛНР, командир чете за кога је наведено да се зове Руслан поднео је извештај команди у којем је навео да припадници чете не желе да учествују у борбеним акцијама, „објаснивши то тиме што војници очекују ротацију и желе да се врате живи кућама“.

– Како би тај случај био решен у подручје Лобачева (на линији раздвајања), где се налази чета, стигла је јединица војне полиције. Командир чете и командири вода су ухапшени, а у току је истрага – саопштио је Марочко.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com