Издвајамо Србија

НЕЋЕТЕ ДА ЗАШТИТИТЕ СРБЕ?! МИ ЋЕМО! Војска Србије упозорила КФОР: Ако крене погром на северу Косова – КРЕЋЕМО!

Фото: Јутјуб

Према информацијама из Војске Србије, а у склопу са редовним активностима и договорене комуникације отишло је писмо Кфору

– Писмо је део редовне комуникације, две стране. Војска Србије је упозорила команду Кфора да нец́е бити само неми посматрач уколико на северу Косова и Метохије дође до угрожавања безбедности српског становништва – каже извор из Војске Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима Војска Србије само жели да упозори све битне факторе на Косову и Метохији да никоме неће дозволити да угрожава безбедност српског становништва.

– Команди међународних снага у Приштини у више наврата јасно смо ставили до знања да су обавезни да одржавају ред и мир и воде рачуна о безбедносној ситуацији српског народа. Наша порука била је да се било какво насиље над Србима, по угледу на погром 2004. године, нец́е дозволити – каже извор.

У писму је посебно наглашено да се Срби на Косову након политичких и безбедносних напетости и убиства Оливера Ивановића не могу осећати довољно безбедно и моли се Кфор да учини све како би заштитио српско становништво, али и њихову имовину.

 

 

Извор: Еспресо/Информер