Регион

НИ БОГА СЕ НЕ СТИДЕ: Милогорцима образ као ђон! Продане душе и безбожници ударили на цркву и Косово!

У свим храмовима Митрополије црногорско-приморске јутрос је литургијски прослављен Божић, а централну Литургију у саборном храму Васкрсења Христовог у Подгорици служио је Архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је у беседи након литургије поручио да је црногорска власт починила више грехова од којих су три најизраженија: стварање лажне цркве, признање лажне државе на Kосову и увођење санкција Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црногорска власт, како је рекао, не признаје обновљену Цетињску богословију иако је она већ изнедрила више од 20 генерација богослова.

– Сад стварају и своје цркве. Можете мислити који је то стид и срам за Црну Гору, за Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског, да безбожници и продане душе стварају неке своје цркве. Стид и срам је што они данас измишљају некакву своју аутофекалну цркву, да опрости ова светиња. Од отпадака црковних праве цркву, од оних који не служе Богу Христу него себи и својим интересима. То је стид и срам данашње Црне Горе, односно оних који су на власти – казао је митрополит црногорско-приморски.

Он се осврнуо и на најаву власти да ће, како он тврди, отимати црквене храмове саграђене пре 1920. године рекавши да је то „још једно безумље“.

Према његовим речима, велики је грех и одрицање црногорске власти од Kосова и Метохије и предавање Метохије, за чије ослобођење су погинули многи Црногорци, „у руке оних који су стид и страм за часни албански народ – разбојницима и енверхоџистима“.

– То је стид и срам власти, а не Црне Горе, јер Црна Гора то не прихвата – поручио је митрополит Амфилохије.

Трећи грех, према његовим речима, је увођење санкција Русији.

 

Извор: Tanjug/Alo.rs/N.M.