Регион

НИ БОГА СЕ НЕ СТИДЕ: Милогорцима образ као ђон! Продане душе и безбожници ударили на цркву и Косово!

У свим храмовима Митрополије црногорско-приморске јутрос је литургијски прослављен Божић, а централну Литургију у саборном храму Васкрсења Христовог у Подгорици служио је Архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је у беседи након литургије поручио да је црногорска власт починила више грехова од којих су три најизраженија: стварање лажне цркве, признање лажне државе на Kосову и увођење санкција Русији.

Црногорска власт, како је рекао, не признаје обновљену Цетињску богословију иако је она већ изнедрила више од 20 генерација богослова.

– Сад стварају и своје цркве. Можете мислити који је то стид и срам за Црну Гору, за Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског, да безбожници и продане душе стварају неке своје цркве. Стид и срам је што они данас измишљају некакву своју аутофекалну цркву, да опрости ова светиња. Од отпадака црковних праве цркву, од оних који не служе Богу Христу него себи и својим интересима. То је стид и срам данашње Црне Горе, односно оних који су на власти – казао је митрополит црногорско-приморски.

Он се осврнуо и на најаву власти да ће, како он тврди, отимати црквене храмове саграђене пре 1920. године рекавши да је то “још једно безумље”.

Према његовим речима, велики је грех и одрицање црногорске власти од Kосова и Метохије и предавање Метохије, за чије ослобођење су погинули многи Црногорци, “у руке оних који су стид и страм за часни албански народ – разбојницима и енверхоџистима”.

– То је стид и срам власти, а не Црне Горе, јер Црна Гора то не прихвата – поручио је митрополит Амфилохије.

Трећи грех, према његовим речима, је увођење санкција Русији.

 

Извор: Tanjug/Alo.rs/N.M.

Loading...
loading...
Loading...