Русија Србија

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Русија ће повећати улагања у Србију за 500 МИЛИОНА ДОЛАРА!

Москва такође разматра могућност повећања испорука гаса Србији

Руски суверени фонд и његови партнери планирају да повећају инвестиције у Србији за 500 милиона долара у наредне две године, каже шеф Руског фонда за директна улагања (РДИФ) Kирил Дмитријев, преноси Раша тудеј.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тренутно руска улагања у Србији износе четири милијарде долара, изјавио је Дмитријев, који је допутовао у Србију као члан руске привредне делегације у оквиру данашње посете председника Владимира Путина Београду.

– Наши (РДИФ) партнери су највећи суверени фондови у Азији и на Блиском истоку – објаснио је он новинарима након Путиновог састанка са председником Србије Александром Вучићем.

– Улагаћемо, на пример, у развој пројекта ПхосАгро. Овде имају велику базу за ђубрива и разматрају могућност да је прошире зато што је је Србија веома добар логистички центар за руско ђубриво за Европу – рекао је Дмитријев.

Москва такође разматра могућност повећања испорука гаса Србији, изјавио је министар енергетике Александр Новак, напомињући да су две стране разговарале о продужењу гасовода Турски ток и на Србију.

Изјава шефа руске корпорације Росатом, Алексеја Лихачева да ће Русија и Србија сарађивати и у сектору мирнодопске атомске енергије, и да међувладин споразум у тој области „први пут укључује питања сарадње у области иновација и дигиталне сфере“.

– Српска страна је веома озбиљна у вези са ресетовањем нуклеарне индустрије – рекао је Лихачев.

 

Извор: Tanjug