Свет

НОВИ НАПАД ИЗРАЕЛА НА СИРИЈУ! Руси саопштили: ПВО оборио 30 ракета, убијена 4 војника! Пројектили падали читав сат

Противваздушна одбрана Сирије уништила је више од 30 крстарећих ракета и навођених авионских бомби током одбијања напада Ратног ваздухопловства Израела, саопштио је Национални центар за управљање одбраном Русије.

– Ратно ваздухопловство Израела је 21. јануара од 02:11 до 02:56 извело три ваздушна напада на територију Сирије са запада, југозапада и југа. Током одбијања напада снаге ПВО Сирије су уништиле више од 30 крстарећих ракета и навођених авионских бомби – саопштио је руски центар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током ноћашњег напада погинула су четири сиријска војника, док је шест повређено.

– У нападу је делимично оштећен и међународно аеродром у Дамаску – наводи се у саопштењу.

Израелци су протекле ноћи напали неколико иранских објеката у суседној републици, као и сиријске системе ПВО који су, како тврди Тел Авив, „лансирале десетине ракета“ на авионе који су изводили операцију.

Kако је саопштила израелска војска, операција је изведена као одговор на ракетирање Голанске висоравни.

– Отварањем ватре на израелску територију Иран је поново показао прави циљ свог присуства у Сирији који представља претњу по Израел и регионалну стабилност – навела је војска.

Мете напада су били војни објекти иранске јединице „Ел Kудс“ у Сирији, укључујући складишта оружја које се налазе у подручју аеродрома у Дамаску, ирански обавештајни центар и камп за обуку, додаје се у извештају.

Сиријски ПВО је као договор на напад лансирао десетине противваздушних ракета, „без обзира на јасна упозорења да не отварају ватру“, додаје се у саопштењу.

 

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com