Издвајамо Србија

ОГРОМНА ТУГА: САША КАПОР ОСЛЕПЕО! „Пробудио сам се и нисам видео ништа“ ПОСЛЕДИЦЕ ИНФАРКТА

Фото: Јутјуб

„То је било страшно!“

Певач Саша Капор протеклих месеци пролазио је кроз агонију због губитка вида на левом оку и сазнања да болује од глаукома који је неизлечив.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једног јутра, певача је шокирало сазнање да на левом оку види најпре врне мрље, а већ следећег тренутка не види буквално ништа.

– Тачно је да имам глауком ока, или како су ми лекари објаснили „инфаркт ока“. То је било страшно! Пробудио сам се и нисам видео ништа! Кренуо сам по лекарима и док нисмо открили о чему се ради, полудели смо од бриге. Најпре сам радио ЦТ ока, па ЦТ орбите ока, па пошто је на тим снимцима, наводно све било у реду, тражили су да урадим магнетну резонанцу главе и врата. Тада је установљен и веома висок очни притисак, што је, како сумњају лекари, управо узрок због којег је дошло до тог губитка вида – прича за „Ало!“ певач.

Капор каже да је после 30. године добио и повишени крвни притисак, те мисли да су те све ствари, односно та два висока притиска, очни и крвни, у комбинацији, направили куршлус у његовом организму.

– Мени су лекари рекли да је, услед тог високог притиска, могло да оде на срце, на главу или на око. У мом случају, инфаркт је отишао на лево око. Нерв иза ока је доста стањен и тада су лекари констатовали хронични глауком. Рекли су ми да је то неизлечиво обољење, никакве операције нити ињекције у том случају нису могуће. Имам неке капи које стављам у око свако јутро и вече, и тако ће бити до краја живота. Такође, мораћу да пратим стање и одлазим на редовне контроле – каже Саша.

Он наглашава да у његовој породици нема никог ко има сличних проблема, те да ни сам не зна како је то баш њега задесило.

– Богу хвала, у мојој породици и фамилији уопште сви одлично виде, тако да ово није наследно. Просто, верујем да су висок крвни притисак, као и очни, довели до овога – прича Капор и кроз смех додаје:

– Ако ништа друго, набавићу онај повез преко ока, као гусар. Мислиће људи да је нека нова мода или тренд – нашалио се на крају на свој рачун Капор.

Фото: Јутјуб

Његова супруга, Николина Ковач испричала је да су се прве промене на Сашином оку приметиле пре седам година:

– Саши су пре седам година попуцали капилари на левом оку и оно је потпуно поцрвенело. Међутим, осим што је изгледало страшно, то није утицало на његов вид – испричала је Николина за „Ало!“. Међурим, иако је покушавао да поправи стање разним капима и вештачким сузама, како је рекла Николина, није успео да спречи оно што му се десило пре неколико месеци.

 

 

Извор: Ало/srbijadanas.com