Спорт

ОПЕТ ГА УЗИМА У УСТА! ОВО СТВАРНО НИЈЕ НОРМАЛНО: Погледајте шта се пита Новаков мрзитељ!

Швеђанин каже да се Ђоковић налази у ситуацији у којој није био често у својој каријери, али да је и даље фаворит за освајање АО

Троструки шампион Аустралијан опена Матс Виландер причао је о шансама Новака Ђоковића за освајање седме титуле на Гренд слему у Мелбурну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак је поражен у последња два финала, у Паризу и Лондону, а недавно је изгубио и од Шпанца Роберта Баутисте Агута у полуфиналу Дохе.

Виландер истиче да ти порази не би смели да утичу на Ђоковића.

„Да сам Ђоковић не бих се много бринуо око пораза у Лондону и Паризу. Они немају везе са овим турниром, овде се игра на пет сетова и он је овде био шампион шест пута“, истакао је Виландер за „Еуроспорт“.

Виландер каже да се Ђоковић налази у ситуацији у којој није био често у својој каријери, али да је и даље фаворит за освајање АО.

„Он се налази у новој ситуацији у којој губи финала, а изгубио је и од Баутисте Агута. Kолико је он уствари уопште спреман? Да ли се у том мечу радило о томе да није одиграо пуном снагом? Ипак, он је фаворит јер је освојио Вимблдон и УС опен“, каже Виландер.

Швеђанин верује да ће неизвесност турнира доста зависити од тога колики ће отпор пружити Британац Енди Мари.

„Ако Енди Мари буде био 100 одсто спреман мислим да ћемо имати најнеизвеснији мушки турнир у последњих неколико година“.

Виландер се осврнуо и на највеће противнике Ђоковића за освајање титуле у Мелбурну.

„Ако Федерер не буде имао превише физички напорне дуеле у прве четири рунде, рекао бих да ће бити опасан колико је био и претходних година. Што се Надал тиче, ако он буде спреман, верујем да ће овај турнир бити стварно невероватан. Та тројица се и даље држе, а млади тенисери су у великом успону“, закључио је Виландер.

 

Извор: B92.net