Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ ЈУЧЕ СВИМА ПРОМАКЛО! Путин га је лично позвао у свој чувени аутомобил, а онда су се заједно упутили ка Београду! (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин важи за једну од најчуванијих особа на свету, а у прилог томе иду и карактеристике његове председничке лимузине „Аурус Сенат“, којом се возио улицама Београда у друштву председника Александра Вучића.

Оклопно возило од 6 тона постало је заштитни знак Путинових путовања, а јуче се у њему провозао и председника Србије Александра Вучућа, пренео је РТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је иначе ретка част, а пре Вучића са Путином у колима се возио председник Египта.

Руски медији наводе да су готово сви дневни листови писали о овом возилу уочи посете руског председника, које је дебитовало у јавности током инаугурације Путина у мају прошле године.

Када је авион са Владимиром Путином слетео у Београд, на аеродрому је већ чакао „Аурус Сенат“, а руски председник је лично позвао Вучића да му се придружи у луксузном аутомобилу.

Реч је о моделу Аурус Сенат, из серије „кортеж“, а лимузина је направљена специјално за Путина, па се назива и „Путиномобил“.

Ради се о специјалном блиндираном возилу, које се сматра најбољим на свету, отпорним на нападе из ваздуха, бојне отрове, а прилагођен и да издржи под водом.

Погледајте видео:

 

Извор: РТ/Д.К.

Ознаке