Издвајамо Регион

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ ТРАЖЕ ОД ВУЧИЋА И ДОДИКА: Отворити границе између ЦГ, Србије и РС

Подгорица — Лидери НСД Андрија Мандић и ДНП Милан Кнежевић покренули су иницијативу код Александра Вучића и Милорада Додика о отвореној граници између ЦГ, Србије и РС.

Како су навели у заједничком саопштењу, Србија је одувек била „моторни зајмајац Балкана“ и указали на „опасне трендове“ у региону које је недавно најавио и косовски премијер Рамуш Харадинај, а који се односе на стварање „антисрпске коалиције“ коју би чиниле Албанија, Црна Гора, Хрватска, Македонија и тзв. Косово, преноси сајт ЦдМ.ме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да су председника Србије Александра Вучића упознали са актуелном друштвено – политичком ситуацијом, посебно истичући „институционални прогон српског народа у Црној Гори“.

„Мандић и Кнежевић су на данашњем састанку упознали Александра Вучића и о активностима ДФ-а усмереним у правцу уставних промена којима би српски народ и српска језичка заједница били нормирани у Уставу како им то и припада, имајући у виду вишевековни државотворни идентитет Црне Горе који се покушава фалсификовати или ригидним законским решењима забранити, а све у циљу стварања новодукљанских државних стандарда“, наводи се у саопштењу.

Истовремено, Мандић и Кнежевић су изразили захвалност што је усвојен њихов ранији предлог о отварању конзулата Републике Србије у северном делу Црне Горе, и то највероватније у Беранама.

Како кажу, на састанку је договорено и даље интензивирање заједничких активности у промоцији и очувању националних, културних и духовних вредности које нераскидиво спајају Црну Гору и Србију.

 

Извор: Тањуг