Издвајамо Србија

ПУТИН НАМ ДАЈЕ ГАРАНЦИЈЕ: Откривен најважнији разлог посете руског председника Србији! ЗАПАД У ПАНИЦИ!

Фото: Јутјуб

“Рат са Србијом значио би и рат са Русијом”

Владимир Путин и Александар Вучић 17. јануара у Београду разговараће пре свега о Косову и Метохији. Руски лидер поново ће поручити Западу да би рат са Србијом значио и рат са Русијом, а председник Руске Федерације донеће председнику Србије чврсте гаранције за подршку у случају одбране јужне покрајине.

Према писању Информера који се позива на одлично обавештене дипломатске кругове, руски лидер ће са својим домаћином разговарати пре свега о одбрани Косова и очувању српског суверенитета у јужној покрајини.

Неће дозволити притиске

Према речима извора, Путин ће српском колеги, али и овдашњој јавности, пренети јасну поруку да Београд може да рачуна на безрезервну подршку Москве у решавању највећег националног и државног проблема.

– Путинова посета Београду долази у једном од најважнијих и најосетљивијих тренутака за Србију. Званични Београд налази се под снажним притиском Запада да реши косовско питање у корист Албанаца. Због тога ће централна тема разговора двојице лидера бити управо ‘одбрана Косова”, а Путин ће пренети чврсте гаранције да Москва никада и нипошто неће оставити Србију на цедилу. Како се ситуација на Косову компликује и Приштина константно звецка оружјем и прети новим ратом и егзодусом Срба, Путин ће упутити и поруку Западу да би, у случају било каквог сукоба, Србија могла да рачуна на сваку врсту помоћи Руске Федерације, па ако затреба и на конкретну војну помоћ. Нико у Београду и Москви, наравно, не прижељкује рат, али ако рат буде наметнут Србима, они ће на својој страни имати Русију са свим својим капацитетима – наводи извор и додаје да ће, осим Косова, тема разговора двојице лидера бити и наставак војнотехничке сарадње, извоз робе из Србије, инфраструктура, енергетика…

– У Београду би требало да буде потписано најмање 20 стратешких споразума, међу којима и они који се односе на изградњу железничких коридора, гасовод “Турски ток”, испоруку тенкова и ПВО ракета, извоз српских производа у Русију – додаје саговорник.

Амбасадор Русије Александар Чепурин, истакао је да ће Косово бити “веома високо” на агенди разговора двојице државника.

– Предстојећи сусрет председника Србије и Русије, трећи за само девет месеци, биће потврда узајамног поверења и разумевања, али и прилика да се укаже на потребу двеју земаља да штите националне интересе, а не да задовољавају интересе Запада. Ту имамо изузетно висок степен узајамног разумевања, чему доприноси како стална размена мишљења и информација на основу поверења у билатералном формату, тако и тесна координација напора у међународним структурама. Русија ће и убудуће остати поуздан партнер Србије – рекао је Чепурин.

Велики корак за нас

Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић истиче да долазак великог лидера у тренутку када се на Србију врше притисци са свих страна представља велики и важан корак.

– Путинова посета показује да Србија у свему овоме није сама и да једна велика сила показује занимање како ће се косовски проблем решити. Руси имају пуно разумевање за српске интересе. Овим се упозоравају сви они на Западу који су умислили да су сами у решавању овог проблема. Они морају да знају да не могу да занемаре интересе Србије. Русија ограничава притиске на нас и отвара простор за смелије размишљање о компромису са Албанцима – подвлачи Јовановић.

 

 

Извор: Информер/Ало.рс/М.Ж.

loading...
Loading...