Издвајамо Србија

Путин сутра ОТКРИВА СВЕ! Став о Косову НА СТОЛУ, а ОВО Русија мисли о Албанцима!

Председник Русије Владимир Путин изнеће током сутрашњих разговора у Београду став Москве о Косову.

– Тај став је јасан, конзистентан и заснован на међународним и правним оквирима, укључујући и оне који се налазе у Резолуцији СБ УН 1244 – рекао је уочи Путинове посете његов помоћник Јуриј Ушаков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, Русија ће подржати задовољавајуће обострано прихватљиво решење до којег дођу Београд и Приштина, али Русија верује да било какво решење мора бити у складу са међународним правом и потврђено у Савету безбедности УН.

– Оно (решење) треба заиста да буде спроведено – рекао је Ушаков, пренео је Тас с.

Он је на конференцији за новинаре у Москви указао да се ситација на Косову, ионако тешка, додатно искомпликовала у последње време због увођења такси и одлуке о трансформацији косовских безбедносних снага у војску.

Ушаков је то назвао провокаторским потезима косовских Албанаца.

– То су стопроцентне таксе на робу из Србије и БиХ. То је и децембарска одлука тзв. косовског парламента о усвајању закона о трансфомацији снага безбедности у војску. То представља грубо кршење Резолуције 1244 СБ УН – рекао је Путинов помоћник.

Он је навео и да ће у руској делегацији бити и шеф дипломатије Сергеј Лавров, вицепремијер Јуриј Борисов, министар енергетике Александар Новак, министар технолошког развоја Константин Носков, министар рада и социјалне заштите Максим Топиљин, министар економског развоја Максим Орешкин, шеф „Гаспрома“ Алексеј Милер, директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин, директор „Росатома“ Алексеј Лихачов, заменик министра одбране Александар Фомин.

 

Извор: Тањуг