Издвајамо Србија

Путин сутра ОТКРИВА СВЕ! Став о Косову НА СТОЛУ, а ОВО Русија мисли о Албанцима!

Председник Русије Владимир Путин изнеће током сутрашњих разговора у Београду став Москве о Косову.

– Тај став је јасан, конзистентан и заснован на међународним и правним оквирима, укључујући и оне који се налазе у Резолуцији СБ УН 1244 – рекао је уочи Путинове посете његов помоћник Јуриј Ушаков.

Loading...

Како је рекао, Русија ће подржати задовољавајуће обострано прихватљиво решење до којег дођу Београд и Приштина, али Русија верује да било какво решење мора бити у складу са међународним правом и потврђено у Савету безбедности УН.

– Оно (решење) треба заиста да буде спроведено – рекао је Ушаков, пренео је Тас с.

Он је на конференцији за новинаре у Москви указао да се ситација на Косову, ионако тешка, додатно искомпликовала у последње време због увођења такси и одлуке о трансформацији косовских безбедносних снага у војску.

Ушаков је то назвао провокаторским потезима косовских Албанаца.

– То су стопроцентне таксе на робу из Србије и БиХ. То је и децембарска одлука тзв. косовског парламента о усвајању закона о трансфомацији снага безбедности у војску. То представља грубо кршење Резолуције 1244 СБ УН – рекао је Путинов помоћник.

Он је навео и да ће у руској делегацији бити и шеф дипломатије Сергеј Лавров, вицепремијер Јуриј Борисов, министар енергетике Александар Новак, министар технолошког развоја Константин Носков, министар рада и социјалне заштите Максим Топиљин, министар економског развоја Максим Орешкин, шеф “Гаспрома” Алексеј Милер, директор “Роскосмоса” Дмитриј Рогозин, директор “Росатома” Алексеј Лихачов, заменик министра одбране Александар Фомин.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...