Русија Србија

ПУТИНОВА ЗВЕР СТИЖЕ У БЕОГРАД АВИОНОМ: Аурус је најзаштићенија лимузина на свету, права ТВРЂАВА НА ТОЧКОВИМА (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин посетиће у четвртак Београд, а претпоставља се да ће са њим стићи и нова лимузина аурус, којом ће се руски председник провозати српском престоницом.

Према протоколу, председников аутомобил се понекад доставља возом, а чешће, из безбедносних и оперативних разлога, теретним авионом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По правилу, ти аутомобили се допремају раније другим летом и прате Путина током посета иностранству. Практично, тај аутомобил је увек потребан ако се ради о званичној посети на највишем нивоу.

„Аурус“, нови аутомобил руског председника, први пут је представљен јавности на инаугурацији Владимира Путина у мају прошле године, а први пут је у иностранству провозан у лето исте године, у главном граду Финске, где се руски лидер састао са својим америчким колегом.

Техничке карактеристике се углавном држе у тајности, али западни медији су навели да аутомобил руске производње изгледа изузетно импресивно и да се у одређеној мери може назвати „идеолошким оружјем Кремља“.

Поједини новинари су новој Путиновој „машини“ наденули име „звер“, наводећи да је то „прави бункер на точковима“.

Експерти истичу да је специјални „аурус“ једна од најзаштићенијих и најсигурнијих лимузина на свету. Приликом конструисања аутомобила коришћено је међународно искуство и примењене су напредне технологије.

Али стране технологије нису копиране, већ је њима креативно овладано и на њиховој основи развијене су сопствене.

Назив бренда се састоји из две речи: аурум, што значи „злато“ и Рус као Русија. У центру логоа је штит, а у његовом горњем делу се налази звезда водиља.

Споља возило подсећа на совјетски ЗИС-110 из четрдесетих година прошлог века, који је прављен за совјетско руководство.

 

Извор: Курир.рс/rs.sputniknews.com