loading...
Издвајамо Русија

РУСИ ЗАПАЊИЛИ АМЕРЕ: Космички ешалон САД за пресретање нашег АВАНГАРДА је НЕУПОТРЕБЉИВ

Космички ешалон противракетне одбране који се прави у САД не може се супротставити суперсоничном руском ракетном комплексу „Авангард“’.

То су саопштили у Министарству одбране Русије, а преноси Спутњик.

“Стварање космичких ешалона за пресретање у САД је апсолутно бесмислено у борби против комплекса ’Авангард‘. Планирана крстарећа јединица ће проналазити испод минималне висине пресретања свих могућих интератмосферских пресретача ПВО“, преноси “Росијска газета“ изјаве војних експерата Генералштаба Оружаних снага Русије и Министарства одбране.

По њиховим речима, пресретање ће бити онемогућено и будућим космичким пресретачима и противракетним комплексима стационарног и бродског базирања.

Аутори материјала су нагласили да ракете “Авангард“, које су лансиране из дубине Русије, неће улазити у зону пресретања америчке противракетне одбране која патролира дуж граница земље.

“Сам планирани крстарећи блок који може да издржи огромне температуре и који се креће у пределима атмосфере по непредвидљивој путањи, за авијационе ласерска средства ПРО је практично недодирљива мета“, додали су експерти.

 

Извор: rs.sputniknews.com