Издвајамо Србија

СИЛА ЈЕ ТО! АЛБАНЦИ НАМ ПРЕТЕ И ИЗ ВАЗДУХА, када видите чиме располажу Тачи и Харадинај, НЕЋЕ ВАМ БИТИ ДОБРО – ОД СМЕХА! (ВИДЕО)

Албанци не могу да изађу из еуфорије откад су 14. децембра добили зелено светло та формирање тзв. Војске Косова

Медији су пуни текстова који величају будућу „регионалну војну силу“. Међутим, у стварности цела прича делује прилично трагикомично.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кажу, споро, али сигурним корацима, војска им се развија, свакога дана све више.

Један од њихових, настављају, давнашњих снова коначно се остварује, а сва жртвовања и тела и душе албанског народа коначно добијају смисао; сваки Албанац је био део војске у којој сад уживају.

Ово је лирски увод у текст о првом албанском војном пилоту са Косова Африму Забели, који је, као и аутори текста, такође сањао „отворених очију“. Забели је та невиђена снага на небу изнад Приштине.

А Забели је, гле чуда, дипломирао на војној академији у Турској баш 14. децембра кад је формирана Војска Косова.

И онда се вратио кући да постане „први Албанац на небу“.

Дакле, како ствари стоје, тзв. Војска Косова има сада једног пилота и то са поносом истиче. Они, изгледа, не верују да једна ласта не чини пролеће, па ће с тим једним пилотом прогласити своју доминацију на регионалном небу.

У интервјуу који је дао за једну албанску телевизију Забели је причао како је усхићен због формирања албанске авијације у оквиру тзв. Војске Косова.

Интервју је давао новинарки на писти, где је био више него очигледан недостатак иједног авиона.

 

 

Извор: GazetaExpress/Правда