Издвајамо Свет

СНИМАК СУКОБА СИРИЈСКЕ И АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ: Американци се понижено повукли! (ВИДЕО)

Pixabay.com

У подручју сиријског града Манбиџа је дошло до “блиског контакта” америчких и сиријских војника.

Према скраћеној верзији америчка патрола се сусрела се с патролом 1. тенковске дивизије сиријске војске западно од Манбија. Виши амерички официр је затражио је од Сиријаца да скину сиријску заставу с положаја, а Сиријци су одговорили да ће радије умрети него то да учине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводно су се, након краће препирке, стране разишле, а Сиријци су америчком официру при одласку предали велику фотографију Башара Ал-Асада. Касније се појавио снимак доласка америчких војника у команду сиријске војске и сусрета америчких војника који су претходно прошли контролни пункт сиријске војске.

Наиме, у Манбиџ је наводно стигла филмска екипа ЦНН како би снимила “победоносно повлачење” америчких војника. Вођа новинарског тима се пожалио америчкој војсци да у граду има превише сиријских државних симбола због којих публика неће веровати у “величанствену победу америчких снага у борби против Исламске државе”.

Виши официр и четири војника америчке војске су се отишли у оближње седиште сиријске војске да се договоре о привременом уклањању застава за време снимања, али су заустављени на једном од контролних пунктова и пристојно објаснили да тамо нико ништа неће да снима.

Након краћег разговора, који није био посебно непријатељски, Американци су рекли да поштују њихов понос и кренули су натраг. Један од њих је затражио да му као сувенир дају сиријску заставу која је постављена на контролном пункту.

Сиријски официр, капетан Мухамед Салум, одговорио да сиријска застава није сувенир и да његови људи и пријатељи умиру за ову заставу. Поклонио је америчком војнику фотографију Башара Ал-Асада, на којој је на арапском написано “Сирија ће увијек бити слободна”…

На снимку објављеној након одласка америчких војника се види да је снимана кришом, веројатно је проверена од стране војно-обавештајне службе, након чега је сиријска информативно-пропагандна служба с великим задовољством објавила видео запис.

 

 

Извор: Курир.рс/Logično.com