Издвајамо Свет

ШОК ОПТУЖБЕ: Тачи „намешта“ клијенте адвокатима у Хагу и тако враћа старе дугове?! (ВИДЕО)

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб

Адвокат Том Гаши говорио је у емисији „Фронтал“ на приштинској телевизији Т7 о предстојећим саслушањима некадашњих чланова ОВК пред Специјалним судом у Хагу и открио да постоје информације о томе да неки албански политичари на високим функцијама „намештају“ клијенте страним адвокатима и њиховим фирмама ван Косова, и да се тако враћају дугови из периода рата

Гаши на инсистирање водитеља, да каже о којим функционерима се тачно ради и да ли мисли на Хашима Тачија и његов однос са адвокатом Џефријем Најсом, који сада заступа Самија Љуштакуа, није хтео то да потврди, али је рекао да о томе треба да се изјасни Љуштаку и особе које је водитељ поменуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је више пута поновио да постоје алузије да одређене особе које имају политичку моћ због својих дугова тако „каналишу“ осумњичене за злочине и усмеравају велики новац ка одређеним страним адвокатским канцеларијама, које их заступају.

Гаши је говорио и о томе да казне за злочине могу да буду јако високе, а команданти ОВК-а више немају по 20-30 година, да се не ради о томе да треба да одслуже пар година и врате се као хероји на Косово и наставе са својим животом.

Адвокат Гаши је потврдио да његов штићеник, бивши шеф главног штаба ОВК Сулејман Сељими, неће отпутовати на саслушање у Хаг како је предвиђено. Уместо пред истражитеље Специјалног суда за злочине ОВК, Сељими је отишао у приштинску болницу због повраћања и несвестице, где су му лекари одредили десетодневну терапију.

У прилогу емисија „Фронтал“, 08.01.2018. Део о Специјалном суду од 40. минута

 

 

Извор: TVmost.info