Издвајамо Свет

ШОК ОПТУЖБЕ: Тачи “намешта” клијенте адвокатима у Хагу и тако враћа старе дугове?! (ВИДЕО)

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб
loading...

Адвокат Том Гаши говорио је у емисији „Фронтал“ на приштинској телевизији Т7 о предстојећим саслушањима некадашњих чланова ОВК пред Специјалним судом у Хагу и открио да постоје информације о томе да неки албански политичари на високим функцијама „намештају“ клијенте страним адвокатима и њиховим фирмама ван Косова, и да се тако враћају дугови из периода рата

Гаши на инсистирање водитеља, да каже о којим функционерима се тачно ради и да ли мисли на Хашима Тачија и његов однос са адвокатом Џефријем Најсом, који сада заступа Самија Љуштакуа, није хтео то да потврди, али је рекао да о томе треба да се изјасни Љуштаку и особе које је водитељ поменуо.

Он је више пута поновио да постоје алузије да одређене особе које имају политичку моћ због својих дугова тако „каналишу“ осумњичене за злочине и усмеравају велики новац ка одређеним страним адвокатским канцеларијама, које их заступају.

Гаши је говорио и о томе да казне за злочине могу да буду јако високе, а команданти ОВК-а више немају по 20-30 година, да се не ради о томе да треба да одслуже пар година и врате се као хероји на Косово и наставе са својим животом.

Адвокат Гаши је потврдио да његов штићеник, бивши шеф главног штаба ОВК Сулејман Сељими, неће отпутовати на саслушање у Хаг како је предвиђено. Уместо пред истражитеље Специјалног суда за злочине ОВК, Сељими је отишао у приштинску болницу због повраћања и несвестице, где су му лекари одредили десетодневну терапију.

У прилогу емисија „Фронтал“, 08.01.2018. Део о Специјалном суду од 40. минута

 

 

Извор: TVmost.info

Loading...
loading...
loading...