Србија

ШОК У ПРИШТИНИ: ОДМАХ УКИДАЈТЕ ТАКСЕ ИЛИ НИШТА ОД ПОДРШКЕ! Американци брутално ПОНИЗИЛИ ХАРАДИНАЈА!

Фото: Јутјуб

Сједињене државе су затражиле од руководства у Приштини да одмах суспендује таксе на робу из Србије и БИХ. Kао што смо већ рекли, не видимо никакву корист за Kосово у тим мерама

Сједињене америчке државе не виде никакву корист за Kосово од увођења такси Србији од сто одсто, јављају приштински медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бела кућа жели да се договор између Београда и Приштине постигне што пре, па је преко своје дипломатске мисије у Приштини тражила да се таксе одмах суспендују како би се лакше дошло до споразума.

Америчка амбасада у Приштини дефинисала је два приоритета за Kосово у наредном периоду и тражи да се они испоштују, пише Kоха Диторе.

– Сједињене државе су затражиле од руководства у Приштини да одмах суспендује таксе на робу из Србије и БИХ. Kао што смо већ рекли, не видимо никакву корист за Kосово у тим мерама. Снажно подржавамо фокусирање Kосова на најбитније циљеве – европску будућност о нормализацију односа са Србијом – рекли су из америчке амбасаде у Приштини за Kоху.

На питање каква ће бити улога САД у будућим преговорима Београда и Приштине и да ли ће председник Трамп послати свог човека да буде медијатор у овим дијалогу, из амбасаде нису имали одговор.

 

Извор: Espreso.rs/Koha.net