Издвајамо Србија

СРАМОТА! Седморо Срба издало свој народ и приклонило се Албанцима! Погледајте шта су урадили у Приштини (ФОТО)

Он је оценио да је на леђима судија „велика одговорност“, коју ће како је рекао, „знати да носе“

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи потписао је данас указ о именовању 37 нових судија, међу којима је и седморо Срба, који су после тога пред њим положили заклетву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Судије су се заклеле да ће током вршења дужности бити верни Републици Косово, Уставу и законима на снази и да ће поштовати правила професионалне етике, као и да ће верно, независно, професионално и непристрасно вршити дужности и функције које су им поверене – наводи се у саопштењу из кабинета председника привремених косовских институција.

Republikës së Kosovës sot iu shtuan edhe 37 gjyqtarë të rinj, të cilët u betuan se gjatë kryerjes së detyrave do t’i…

Geplaatst door Hashim Thaçi op Maandag 21 januari 2019

Наводећи да тзв. Косово има „аутентичну владавину закона“, Тачи је после полагања заклетве оценио да је тзв. Косово „константно вршило и врши реформе у правосудном систему како би функционисао што боље“.

– Република Косово је усвојила адекватне мере за промовисање потпуне и ефективне једнакости међу припадницима заједница на свим економским, друштвеним, политичким или културним животним пољима. И данашње полагање заклетве судија у потпуности представља мултиетничку природу Републике Косово – навео је Тачи.

Он је оценио да је на леђима судија „велика одговорност“, коју ће како је рекао, „знати да носе“.

 

 

Извор: Ало.рс/М.Ж.