Издвајамо Србија

СРПСКА АРМИЈА НИКАД ЈАЧА: Војска Србије добија још четири МИГ-29

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)

Председник Белорусије Александар Лукашенко у првој половини 2019. године одобриће испоруку четири “мига 29” за Војску Србије, после чега ће наша држава имати ескадрилу од читавих 14 летелица које важе за једне од најбољих борбених авиона на свету.

Ову информацију званично је потврдио и министар одбране Александар Вулин, који подсећа да Војска Србије тренутно, са шест “мигова” које нам је поклонио руски лидер Владимир Путин, има укупно десет ловаца “миг 29”. Вулин подсећа и да ће наредне године Русија српској војсци испоручити 30 модернизованих тенкова Т-72 и 30 оклопних возила БРДМ-2, што је договорено војно-техничким споразумом две државе од пре три године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар одбране истиче да су опремљеност војске и стандард њених припадника данас далеко бољи.

– Са поносом кажем да данас имамо десет ловачких авиона “миг 29”, од којих је девет у летном стању, док наредне године у складу са споразумом о војно-техничкој сарадњи стижу још четири таква авиона из Белорусије. Стиже и раније договорена испорука 30 модернизованих тенкова Т-72 и исто толико борних кола из Русије.

Према Вулиновим речима, Србија остаје војно неутрална земља што је објаснио тиме да се трудимо да имамо приближан број војних вежби са земљама и са Истока и са Запада.

– Као што смо од руског председника Путина добили на поклон шест “мигова” за које плаћамо само модернизацију и наоружање, тако је и сада у оптицају заиста повољан, могло би се рећи готово братски аранжман са Белорусијом – наводи један од саговорника .

 

Извор: Информер