Издвајамо Србија

СВЕ ТАЈНЕ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Путин је све ово носио на себи, а специјална оружја су скривена овде..

Посета председника Русије Владимира Путина Београду протекла је уз велике мере заштите које гарантују високом госту потпуну безбедност.

Највиши ниво обезбеђења, какав могу да примене тек две или три земље у свету, виђен је данас у Београду. Физичко и техничко обезбеђење било је на свим трасама кретања шефа Кремља, али и око објаката које је руски лидер посетио. До последњег тренутка није се знало ни из ког ће авиона, од четири иста која су му на располагању, председник Русије изаћи на београдски аеродром „Никола Тесла“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уређај за скретање метка

У пратњи Путина увек се налазе и агенти који располажу специјалним механизмима за додатну заштиту председника, често сакривеним унутар разних личних ствари или докумената попут акредитација у којима, на пример, постоји посебан уређај који може да скрене путању метка у случају атентата на шефа државе.

Марко Ницовић, бивши начелник београдске полиције, верује да људи из Путинове пратње имају уређаје који скрећу метак са путање.

– Највероватније је у питању нека врста електронског штита. Њега на себи носи онај ко је најближи председнику како би зрачењем скретао пројектиле, па и метке. У питању је одличан вид заштите. Иако није званично познато постојање тог „скретача метка“, имајући у виду да су Руси познати по тим специјалним оружјима, уопште ме не чуди да су направили и тако нешто – рекао је Ницовић.

Панцир-јакна и прслук

Шеф Кремља обавезно носи и панцир-јакну или прслук, отпоран на све врсте метака. Носио га је и у Београду. Божидар Спасић је убеђен да Путин носи најквалитетније панцир-јакне, израђене од најквалитетнијих материјала чији састав гарантује непробојност од сваке врсте метака, без обзира на то да ли су испаљени из даљине или близине или су у питању делови експлозивних средстава.

– Испод кошуље и сакоа носи се и такозвани лагани панцир од тек неколико милиметара. Он такође може да задржи било који метак који је испаљен ка њему. Правило је да шеф државе панцир-јакну носи када је напољу, а пнцирни прслук када је у затвореном простору.

У сваком ауту икона

Председник Русије Владимир Путин не крије да је велики православац, о чему сведочи и чињеница да се у сваком од његових аутомобила налази иста икона – икона Богородице. Тако је било и Београду, где је икона примећена у возилу из Путинове пратње, али и аутомобилу у коме се и он возио.

Нуклеарни кофер

Владимира Путина на свим његовим путовањима увек прати особа која носи специјални кофер, део аутоматског система за команду и контролу руске стратешке нуклеарне снаге.

Увек где год се Путин креће иза њега је руски специјалац који носи црни кофер у коме се налазе шифре за покретање једног од најмоћнијег оружја на свету.

Назив овог кофера је Чегет и део је аутоматског система за команду и контролу руске стратешке нуклеарне снаге назване Казбек. У тајанственом коферу руског председника се налази уређај везе помоћу којег може да лансира ракете са атомским бојевим главама.

 

 

Извор: Српски Телеграф/Ало/Н.С.