Издвајамо Русија

СВИ ЊЕГОВИ ЉУБИМЦИ: Пред Пашом је пао на колена, а са лабрадором Кони је извео „дипломатску игру у КГБ стилу“ и престравио Меркелову (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин на поклон од српског колеге Александра Вучића добио је шарпланинца Пашу.

Паша од председника Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је четврти пас ког Путин добија на поклон од лидера других земаља. Руски председник који обожава животиње а нарочито псе одмах је „пао на колена“ пред Пашом који му је узвратио симпатије и препустио се мажењу.

Први сусрет Паше са новим власником

Први сусрет Паше са новим власником!

Geplaatst door Sputnik Србијa op Donderdag 17 januari 2019

„Дипломатска игра КГБ“ са Кони

Путин је дуго имао љубимицу Кони, женку црног лабрадора, која је била његов омиљени пас. Она је живе ла у Кремљу од 1999. до 2014. године, а председник је Кони редовно води и на своја дружење са колегама државницима.

Своју љубимицу увео је чак и у салу за састанке и приликом састанка са Ангелом Меркел, иако је врло добро знао да немачка канцеларка има панични страх од паса. Многи су то протумачили као „дипломатску игру у КГБ стилу“ и показивање моћи.

Шинзо Абе од премијера Јапана

Владимир Путин је 2012. на поклон добио пса расе акита од премијера Јапана. Владимир Путин је свог пса, који се зове Јуме, повео приликом посете јапанске делегације прошле године, како би им показао како је „штене које му је поклонио Шинзо Абе порасло. Представио га је новинарима као свог чувара.

Putin's dog puts journalists in their place

A big, barking dog can be intimidating, maybe even more so when it's standing next to Russian President Vladimir Putin. When cameras start clicking, Putin’s 4-year-old dog barked loudly at visiting journalists, who stood there frozen and smiling awkwardly. http://cnn.it/2gGYyE0

Geplaatst door CNN op Woensdag 14 december 2016

Верни од од туркменистанског колеге

Руски председник је од туркменистанског колеге Гурбангулуа Бердимукхамедова добио штене алабаја, ког је назвао Верни. Средњеазијски овчар у резиденцију руског председника уселио се 2017. године. Руски председник није крио одушевљење овим поклоном.

Премијер Бугарске је 2010. Путину поклонио аутохтоног бугарског овчара који је толико разнежио Путина да није могао да престане да га грли и мази, па је чак и пољубио штене на конференцији за штампу.

Читава Русија је учествовала у јавном кумовању штенету. На крају је пас назван Бафи, по предлогу петогодишњег дечака.

 

 

Извор: srbijadanas.com