Издвајамо Регион

ТАЧИ И РАМА ОБЈАВИЛИ ОПАСНЕ НАМЕРЕ: НАТО прави Велику Албанију!

Председник лажне државе и албански премијер објавили да имају подршку НАТО пакта за укидање границе између Албаније и Косова!

Председник лажне државе Косово Хашим Тачи и албански премијер Еди Рама тврде да имају подршку НАТО пакта за укидање границе Албаније и Србије, односно за стварање „велике Албаније“!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је најавио да ће 2019. прогласити годином НАТО пакта, који је ‘хуманитарном интервенцијом 1999. године ослободио Косово после масакра, етничког чишћења и злочина српских снага’!?! Рама је одмах поздравио ову Тачијеву иницијативу, називајући је бриљантном идејом, и најавио да ће врхунац обележавања године НАТО бити укидање границе између лажне државе и Албаније на прелазу Морина!

Информерови саговорници упозоравају да су Тачи и Рама овим фактички објавили да имају подршку западне војне алијансе за стварање ‘велике Албаније’!

Амерички план

Еди Рама је рекао да подржава Тачијеву иницијативу да се укидањем граница одуже НАТО пакту за интервенцију на Косову.

– Поздрављам бриљантну идеју Хашима Тачија да прогласи 2019. годином НАТО пакта, 20 година после историјске интервенције алијансе на Косову. То се подудара са десетом годишњицом чланства Албаније у НАТО. Нека одлука о отварању границе по принципу ‘Шенгена’ у Морини (прелаз између Косова, односно Србије и Албаније, прим. аут.) буде врхунац обележавања године НАТО – рекао је Рама, а преноси албански портал на енглеском језику Албенијан дејли њуз (АДН).

Милисав Паић, председник Српског спољнополитичког круга, каже да је опште познато да је НАТО пакт помогао стварање ‘велике Албаније’, што је сада само потврђено.

– Једна од кључних тачака у америчком плану из Рамбујеа за решење питања Косова било је одржавање референдума о коначном статусу по истеку важења трогодишњег прелазног споразума о ‘нормализацији’. То је практично значило да Београд унапред пристаје на ‘одложену’ независност Косова. Имајући у виду да је наше одбијање америчког диктата осујетило овај план, САД су после инсценираног случаја ‘Рачак’ интервенцијом НАТО спровеле план о насилном отцепљењу Косова и суштински помогле стварање ‘велике Албаније’ – подвлачи Паић.

Захваљују ‘газдама’

Политиколог Јелена Вукоичић сматра да су Албанци свесни да без подршке НАТО пакта и САД не би имали апсолутно ништа од онога што имају сада.

– Њихова захвалност онима који су им омогућили да силом и насиљем окупирају део територије једне суверене земље је нормална. Од њих ништа друго и не треба очекивати. Ипак, оно што са правом забрињава јесте ћутање западних земаља на де факто формирање ‘велике Албаније’. Упркос подршци Запада пројекту такозваног независног Косова, оно што се тренутно дешава је корак даље у правцу суноврата читавог региона у хаос и нестабилност неслућених размера – упозорава Вукоичићева.

 

 

Извор: М. Добромировић/Информер