Издвајамо Србија

ТАЧИ ПОРУЧИО ИЗ ДАВОСА: Уједињење јужне и северне Митровице незаустављив процес!

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи тврди да је процес за уједињење Косовске Митровице незаустављив.

Тачи, који се налази у Давосу на Светском економском форуму, написао је на свом профилу на Фејсбуку да је имао састанак са председником општине јужна Косовска Митровица Агимом Бахтиријем, те да су том приликом, како је навео, констатовали да су грађани о том питању „рекли своју реч“.„Сада је ред да делују институције, влада, скупштина и председник“, написао је Тачи.

Иначе, Тачи је јуче на конференцији за новинаре, говорећи о територијалном разграничењу са Србијом, рекао да ће Косовска Митровица, „Трепча“ и „Газиводе“ остати део Косова и након евентуалног потписивања свобухватног споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иницијативу за уједињење Митровице покренуо је крајем прошле године Бахтири. Јужни део града насељавају већински Албанци, док су на северу већински Срби.

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, одбацио је раније Бахтиријеву иницијативу, али је председник општине јужна Косовска Митровица недавно петицију са потписима грађана, који су га подржали, предао председнику парламента Кадрију Весељију, пренео је Танјуг.

Весељи му је тада обећао да ће петиција подршке иницијативи уједињења Косовске Митровице бити убрзо стављена на дневни ред парламента.

 

 

Извор: Тањуг