Издвајамо Србија

ТАЈНИ ПЛАН ЦИА: После Мадура, крећемо на Вучића и Орбана! Ердогана спасила дојава РУСКЕ СЛУЖБЕ

Према тајном плану америчке обавештајне агенције потребно је склонити, милом или силом, све пријатеље и савезнике руског председника Владимира Путина широм света. Реализација ове стратегије почела је у Украјини 2014, када је власт срушена на улици, а на делу је, видимо, и ових дана у Венецуели. Исти сценарио предвиђен је (ако затреба) и за Александра Вучића у Србији, Милорада Додика у РС, Виктора Орбана у Мађарској…

Још крајем 2013. и почетком 2014. Америка је имала највећи утицај на крваве протесте у Украјини, којима је свргнут с власти тадашњи председник Виктор Јанукович, близак Москви (он је и пребегао у Русију). По сличном моделу САД су покушале да се обрачунају са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, против ког је покушан државни удар у јулу 2016, након што се удаљио од Вашингтона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама које су се касније појавиле, Ердогана је управо дојава руске службе спасла трагичне судбине. Прошле године пала је на улици власт у Јерменији, сада је на мети Венецуела, а улични протести организују се и у Мађарској, Србији, Републици Српској…

Политички аналитичари кажу да нема никакве сумње какав се сценарио спроводи широм планете и ко стоји иза њега.

– То је дубока држава, структуре у САД које су формиране пре доласка актуелног председника Доналда Трампа и воде своју политику независно од Беле куће. Те структуре са својим снажним упориштем у администрацији, дипломатији и обавештајним службама и даље настављају политику од пре Трампа. То је политика изазивања наранџастих револуција – истиче Драгомир Анђелковић.

Да којим случајем Трамп није председник Америке, додаје он, исте те структуре би рушиле и њега, док овако могу само да га саботирају, а не могу да га сломе.

Бивши шеф дипломатије СР Југославије Владислав Јовановић слаже се са овим тезама:

– Први такав покушај је био у Србији пре 5. октобра, када су Американци опремили и припремили финансијски, политички и пропагандно опозицију против тадашњег председника Слободана Милошевића. То не умањује Милошевићеве пропусте и грешке, али је чињеница да без такве и директне помоћи Запада то не би успело.

Како каже Јовановић, Американци су направили образац који су затим примењивали путем извођења такозваних плишаних револуција и у Чешкој, Северној Африци, на Блиском истоку, а пре тога у Никарагви, Чилеу и другим земљама Латинске Америке…

– Сада је то у функцији јачања америчке превласти у свету. Да се онеспособе сви они који најављују своју моћ и претендују на утицај у светским пословима. Тако је сада против Русије, сутра ће бити против Кине или било које друге државе која покушава да изађе из регионалних оквира и постане глобална сила – истиче Јовановић.

Политиколог Јелена Вукоичић напомиње да се ни у званичним изјавама америчких политичких лидера уопште не крије да им је жеља да Русијом управља режим наклоњенији Западу:

– Западне силе, Британија, а посебно САД незадовољне су влашћу председника Путина, али пошто њему не могу ништа, логично је да настоје да ослабе глобални утицај Русије. То раде уклањањем оних које перципирају као савезнике режима у Москви. Суштина политике свих великих сила, а наравно, посебно сада САД, које су још највећа светска сила, јесте борба за глобални утицај. Ако желите да ослабите утицај неке друге велике силе, онда настојите да ослабите њен утицај на друге државе.

 

 

Извор: Српски телеграф/Информер