Издвајамо Србија

ТОМА ФИЛА О УЛТИМАТУМУ ПРИШТИНЕ: Србима је већ суђено у Хагу! Нико није убио више Албанаца од Харадинаја!

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

Потпредседник лажне косовске владе Дардан Гаши изјавио да ће преговарачки тим Приштине, чији је и сам члан, тражити формирање суда за ратне злочине које је на Kосову починила Србија.

Да ли Приштина заиста може да тражи оснивање оваквог суда као пандан суду за злочине ОВK?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Адвокат Тома Фила категоричан је у својој тврдњи да је тако нешто – немогуће.

– Међународни суд, који је био основан за злочине почињене у СФРЈ (Хашки трибунал), проширио је своју надлежност на Kосово и Метохију од момента бомбардовања, до повлачења српске војске и полиције са Kосова и Метохије. За тај период су суђени многи, од тадашњег председника Србије Милана Милутиновића, до високих функционера војске и полиције – подсећа Фила.

Он додаје да су Албанци то што сада траже већ добили у овим судским процесима, једино ако инсистирају да се суди и нижим функционерима који су тада били на власти, али напомиње да се за то не прави међународни суд. Међутим, како каже, то не би могло да се деси у оквиру тзв. специјализованог тужилаштва Kосова.

Фото: Јутјуб

– Не. Оно је јасно намењено за злочине које су Албанци починили над Србима и другим неалбанцима. Харадинај је убио више Албанаца, него било ко од Срба који су за то били оптужени – додаје Фила.

 

Извор: Srbijadanas.com/rs.spuntiknews.com