Издвајамо Свет

ТОТАЛНИ ФИЈАСКО: Израел ракетама напао Сирију – Асадова војска и руски инструктори СВЕ ОБОРИЛИ (ВИДЕО)

Израел је синоћ извео ракетне нападе на циљеве у подручју сиријског главног града Дамаска.
Према извештају сиријске војске, ваздухопловство израела напад је извело из подручја северног Израела, док део медија наводи како су пројектили лансирани из јужног Либана.

Напад је проведен на циљеве у подручју међународног аеродрома Дамаск и западном предграђу у којем су војни објекти сиријске војске, Ал-Кисwах.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сиријска противавионска одбрана је, према сиријским изворима, пресрела и оборила 8 непријатељских пројектила. Према сиријској државној агенцији је већина лансираних израелских пројектила неутрализована пре него што су досегли циљ.

У близини међународног аеродрома у Дамаску се чула јака експлозија, а према подацима из Сирије штета од напада била је “ограничена”, а новинска агенција САНА у почетку није спомињала да је било жртава. Неслужбени извори наводе да су три сиријска војника повређена.

Извор у сиријском Министарству трговине је касније потврдио како, упркос ударима, промет у међународном аеродрому у Дамаску тече редовно.

Протеклих година су израелске снаге провеле бројне нападе на локације у близини Дамаска, тврдећи да имају право нападати ‘иранске циљеве’ било где и у било које време, али ретко признају да су провели те нападе, као што је случај и с најновијим, којег на својим службеним страницама израелска војска не спомиње.

Ово је по опсегу нешто слабији напад од онога на Божић, када је шест израелских борбених авиона Ф-16 погодило логистички комплекс на периферији Дамаска, дошавши из либанског ваздушног простора и безобзирно се скривајући иза два цивилна лета као покрићем током напада.

Сиријски системи противваздушне одбране морали су ограничити одговор како би избегли цивилне жртве. Тако да су две од шеснаест израелских ласерски навођених бомби наводно досегла своје циљеве, ранивши три особе.

 

 

Извор: webtribune.rs