Свет

ТРАМП УВОДИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У САД?! Употребиће ВОЈНА СРЕДСТВА за спровођење свог ПЛАНА, више му нико неће стати на пут!

Амерички председник Доналд Трамп наговестио је да би ускоро могао да прогласи ванредно стање и употреби средства из војног буџета за изградњу зида дуж америчко-мексичко границе пошто није успео да убеди Kонгрес да му обезбеди директно финансирање за тај пројекат

Kако преноси Глас Америке, Трамп је слетео у Мекален, у савезној држави Тексас, да би се из прве руке уверио како теку напори да се на граници сузбије илегална имиграција.

Трамп је рекао да ће „вероватно“ прогласити ванредно стање уколико не буде могао да постигне договор са опозиционим демократама о средствима за финансирање зида.

– Имам апсолутно право да прогласим ванредно стање – рекао је Трамп новинарима.

– Нисам то још урадио, можда ћу. Уколико не буде договора, вероватно ћу то урадити. Скоро да могу да кажем дефинитивно – рекао је амерички председник.

С обзиром да нема наговештаја о окончању делимичног затварања владе, због којег 800.000 федералних службеника 20. дан или не ради или ради, а не прима плату, Трамп је рекао да неће присуствовати предстојећем Светском економском форуму у Давосу.

Председник америчке Централне банке Џером Пауел је поручио да уколико влада остане затворена на дужи период, да ће то негативно утицати на највећу светску економију.

 

Извор: Informer.rs

Loading...
loading...
Loading...