Свет

ТРАЖЕ МИЛИОН РАДНИКА! Ова богата земља важи за један од РАЈЕВА, многи већ пакују кофере, ово су услови које траже!

Kанада ће у следеће три године примити 1.080.000 имиграната, пише „Бизнис Инсајдер“.

Наиме, ова држава са готово 37 милиона становника суочава се са проблемима попут старења популације, пада наталитета и, последично, недостатка радне снаге, па је одлучила да отвори своје границе становницима других земаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако пише у извештају Владе, „раст броја имиграната, поготово оних економских, помоћи ће нам у одржавању радне снаге, економском расту и подстицају иновација“.

– Будући да Kанада има једну од најнижих стопа наталитета и све старију популацију, земљи су потребни имигранти за раст економије – објаснио је Kареем Ел-Ассал, директо сектора за имиграције у „Цонференце Боард оф Цанада“, додавши да ће се проблем повећати у следећој деценији када ће „Kанаду погодити велики талас пензионисања бејби бум генерације“.

Али, они који размишљају о одласку треба да имају на уму да канадска Влада не „зове“ баш било кога у своју домовину. Kако би се квалификовали за стални боравак у тој земљи, заинтересовани морају да имају барем једну годину завршеног образовања након средње школе, годину дана радног стажа и да течно говоре енглески или француски.

Kанада је прошле године одобрила стални боравак за чак 310.000 имиграната, а ове би године та бројка могла да нарасте на 350.000, у 2020. на 360.000, док се за 2021. планира раст имиграната у Kанади за 370.000 људи.

То значи да ће Kанада сваке године примати број миграната велики као један посто популације целе државе. Што заправо и није толико необично за државу у којој је један од пет становника рођен изван државе.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Jutarnji list; D.K.