Издвајамо Србија

ТУЖНА СУДБИНА АНДРИЈЕ (15) КОЈИ ЈЕ УМРО У ТИРШОВОЈ: Ово су ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ упућене мами! СРБИЈА ПЛАЧЕ!

Родитељи Андрије Станишића (15) били су свесни да операција која је требало да му обезбеди нормалан живот може да га убије, али су се ипак надали да ће њихов храбри дечак победити тешке урођене аномалије.

Андрија је био велики борац, толике операције је издржао и храбро је подносио све што га је снашло.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Изгледало је да је најзад његовим мукама дошао крај. Све време сам била уз њега и када се пробудио била сам пресрећна. Био је расположен. Док сам га хранила све време је причао. Најсрећнији је био у тренутку кад сам му показала слику његове исправљене кичме. Казао ми је „Не могу да верујем мама да сам ово ја. За два месеца ћу се вратити у школу, једва чекам“. Био је одушевљен. Нажалост, стање му се погоршало и десило се најгоре – прича Андријина мајка Мирјана.

Коментаришући наводе лекара болнице у којој је Андрија оперисан, каже да нема никаквих примедби јер је била свесна ризика који је носила операција.

– Свет то што пише ја сам добро знала. Синчић ми је био слабашан, исцрпљен од свега кроз шта је пролазио од рођења. Све смо то знали, али смо се ипак надали. Заиста више не могу ништа да кажем – рекла је ожалошћена мајка.

Несрећни малишан прву операцију имао је другог дана рођења, када му је урађена хируршка интервенција на дванаестопалачном цреву, следила је наредна због проблема са анусом када му је уграђена стома, али га је највише угрожавала сколиоза кичме. Пре осам година уграђен му је и инплантант у кичму као привремено решење, с обзиром на то да је због смањивања капацитета грудног коша било отежано дисање.

Његова породица се надала да ће му спас донети хируршка интервенција која је коштала преко три милиона динара, па су организоване бројне хуманитарне акције да би се скупио потребан новац, али Андрији спаса није било.

У ранијим разговорима са медијима, малишан је говорио да обожава историју, да воли да игра шах и да се нада да ће једног дана када оздрави, моћи да се бави и спортом.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Телеграф