Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! Харадинај се огласио на Фејсбуку и најавио…

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је влада Косова спремна да привремено укине таксу на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

Фото: Јутјуб

Међутим, Харадинај је казао да су спремни то да ураде уз међународне гаранције за потписивање коначног споразума који ће резултирати признањем Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на Фејсбуку написао да ће таксе и даље бити на снази „докле год имамо сугестије за неуспешне састанке, без циља и јасно утврђених рокова, без усаглашених уговора, без међународних гаранција да ће се потписати коначни споразум који за резултат има признање“.

„Дубоко сам убеђен у могућност постизања свеобухватног правно обавезујућег споразума са Србијом који ће за резултат имати признање. Ми интензивно радимо на коначном уговору, коначном споразуму, за шта смо предали ‘велику књигу’ о поглављима и нацрт споразума“, казао је Харадинај.

Косовски премијер пише да су све то радили са циљем да би, кад седну са представницима Србије, имали одржив материјал, са чињеницама и аргументима.

„Успостављање таксе на производе из Србије нема за циљ ометање и пролонгирање постизања коначног правно обавезујућег споразум са Србијом који за резултат има признање. Напротив, влада Косова је спремна да привремено укине таксу само после међународних гаранција да ће се сести и потписати коначни споразум који ће резултирати обостраним признањем“, написао је Харадинај на Фејсбуку.

Према његовим речима, гаранција значи да постоји усаглашени уговор у принципу и да се очекује само потписивање тог споразума, који ће резултирати признањем.

 

 

Извор: Агенције/Ало/Н.С.