Србија

УЗЕЋЕМО ЈУГ СРБИЈЕ, СРБИ ЋЕ СТРАШНО ПАТИТИ: Кадри Весељи УПУТИО СТРАВИЧНЕ претње!

Председник Скупштине тзв. Kосова Kадри Весељи дао је интервју албанским медијима у којем поново изнео узнемирујуће тезе о територијалном проширењу и односима са Србијом.

– Ми не желимо да узимамо ничију територију, нити да дајемо своју. Али, свакако смо заинересовани за живот наших земљака у Србији и спремни смо да преузмемо Прешево, Медвеђу и Бујановац ако их Срби буду малтретирали или уколико буду желели да живе на Kосову а не у СрбијиПритом немамо намеру да било кога повредимо овим ставовима. Kосово, ова територија коју имамо, има да се брани заједно са нашим партнерима и са седиштем у Уједињеним нацијама – рекао је Весељи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је је убеђен да ће Србија признати Kосово као независну државу и да је то неизбежно:

– Неизбежно је да Србија призна Kосово! Многи се питају шта то Србија добија ако ми не дамо ништа. то је погрешан став. Наше је да гледамо шта добија Kосово, шта мој народ добија, зато смо и пристали на дијалог са Србијом – објаснио је Весељи, који још рекао да Тачи треба да предводи преговоре јер је „председник највиша инстанца у држави“, као и да подржава премијера Харадинаја кад су у питању таксе, које по њему морају да остану на снази.

 

Извор: Espreso.rs/KosovaPress