Издвајамо Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 40 вођа подземља!

Pixabay.com

Током протекла два дана у Крагујевцу ухапшено је 40 криминалаца. Од њих је већ 30 процесуирано за разна кривична дела, од трговине наркотицима па до вишемилионских превара.

Акција полиције након вишемесечног координираног рада, прикупљања доказа, спроведена је муњевито и још увек траје. Ухапшени су и задржани у притвору по налогу Вишег или Основног тужилаштва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу ухапшенима су браћа Марко и Божидар, Никола П. и Дарко Ж., који се повезују са једним од криминалних група из насеља Аеродром.

Поред њих, који су повезани са, како се сумња, тучом у ноћном клубу „Волпе“, када је тешко повређен бивши боксер Ј. Л. (24), који је исечен до те мере да су му прекинуте тетиве на ногама и периферни нерви, ухапшени су, како сазнаје „Блиц“, и главни криминалци: Саша М. и Новак Т., који су под сумњом да припадају другом клану из истог насеља.

Велики удар полиције, који многи везују за кадровске промене у крагујевачком МУП које су се догодиле пре осам месеци, није ограничен само на Крагујевац. Наиме, ухапшена су и четири највећа дилера дроге у Аранђеловцу.

У акцији која још није окончана заплењене су велике количине наркотика – марихуане, хероина, таблета екстазија и других психоактивних супстанци. Поред тога, код ухапшених је пронађена и већа количина ватреног оружја, пиштоља, пушака и муниције. Осим тога, и панцирни прслуци, бибер-спреј…

Криминалне групе су праћене месецима и њихови чланови нису хапшени да би се прибавили чврсти докази против њих.

Стоп криминалу

Од петка до недеље у Србији је ухапшено више од 150 људи са дебелим кривичним досијеом. У већини случајева код њих су пронађени пиштољи, дрога и новац.

Том приликом издата је и црвена Интерполова потерница за Филипом Кораћом, сарадником Луке Бојовића, који је у Шпанији осуђен на 18 година затвора у Шпанији.

 

Извор: Н. Радишић/Блиц