Издвајамо Србија

ВЕСЕЉИ ОТКРИО ПАКЛЕНИ ПЛАН АЛБАНАЦА: Ушли смо у дијалог са Србијом да би добили…

Тзв. председник косовске скупштине Кадри Весељи каже да је тзв. Косово ушло у дијалог са Србијом како би било признато од Београда и постало чланица Уједињених нација.

Весељи је на Фејсбуку написао да одбијање дијалога „није ни алтернатива ни решење“ и оценио да би то представљало „фаворизовање Србије на међународној сцени“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Знамо из прошлости да кад год је Србија одбијала дијалог, увек је излазила из процеса као губитник. Ми не смемо да поновимо ту погрешну лекцију Србије. Косово улази у дијалог са јасним циљевима – признање (тзв.) државе Косово од стране Србије и учлањење у УН. Ми не дозвољавамо никакав резултат који слаби територијални интегритет (тзв.) државе Косово и то ћемо без икакве сумње и постићи – казао је Весељи.

Он је оценио да ће се одлука о споразуму са Србијом донети „уз пуну сагласност са међународним партнерима Косова“ и најавио да ће се „врло брзо“ у тзв. Скупштини Косова наћи предлог закона о референдуму који би омогућио да грађани дају коначну реч о резултатима процеса дијалога и споразуму.

Të dashur qytetarë,Delegacioni shtetëror i Kosovës, i cili sot përfaqëson Kosovën në takimin e Brukselit, ka mandat të…

Geplaatst door Kadri Veseli op Dinsdag 8 januari 2019

Весељи је додао да косовска преговарачка екипа, која се данас сусрела са високом представницом ЕУ Федериком Могерини у Бриселу, има пуни мандат за дијалог који јој је, како је рекао, доделила Скупштина Косова.

 

Извор: srbijadanas.com/Агенције