Издвајамо Србија

ВОЈСКА СРБИЈЕ ДОБИЈА НОВУ ПУШКУ: Полуаутоматски снајпер М-91 уводи се у складу СА ПРОЈЕКТОМ 1.500+ (ВИДЕО)

Српска војска до краја године добија нову полуаутоматску снајперску пушку М-91, најављује помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић

Милорадовић каже за Информер да ово оружје има све напредне карактерике модерног наоружања, а уводи се у складу са пројектом “1.500+”.

Loading...

– Идеја је да ова пушка замени постојећу М-76 у сваком пешадијском одељењу. Оружје је у потпуности домаће производње. Има неколико врло важних модификација, ергономија је боља и на њу се могу додавати разни оптички и електронски додаци – објашњава Милорадовић.

Према његовим речима, једна од иновација је и кундак који се по висини може подесити за сваког војника посебно као и могућност да носи ножице, што стрелцима омогућава максималну ефикасност.

– Део опреме биће и оптички нишан, који производи Телеоптик-жироскопи, са увећањем и до десет пута, као и ноћни нишан “Сова”, такође домаће производње, који увећава шест пута. Користиће постојећу муницију калибра 7,62×54 мм за митраљез М-84, али и снајперски метак за гађање на удаљеностима већим и од 800 метара.

Реч је о врло савременој врсти војне опреме, која ће, по завршеним тестирањима, бити у употреби до краја године – најављује Милорадовић.

 

 

Извор: М.Д./Информер

Loading...
loading...
loading...