Издвајамо Регион

ЗАКУКАО У ПОЛИЦИЈИ: После УСТАШКИХ ОБЈАВА, син посланика ХДЗ-а ПОКУШАО да ОПРАВДА СЕБЕ! (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Син посланика у Хрватском сабору Јосипа Ђакића, Иван Ђакић, приведен је на испитивање у полицију пошто је јуче објавио фотографију усташе како држи одрубљену главу српског војника

Нико из хрватског државног врха није се огласио да осуди скандалозну објаву на фејсбуку ХДЗ-овца, Ивана Ђакића, који је фотографијом усташе са одрубљеном главом Србина у руци честитао „србићима“ Божић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иван Ђакић, иначе, син посланика ХДЗ-а Јосипа Ђакића, приведен је на саслушање, након што је лидер Самосталне демократске странке Срба, Милорад Пуповац, на ванредној конференцији за новинаре поручио да не верује да ће ни у овом случају, као ни у многим пре тога, надлежни одрадити свој посао по закону и Уставу.

Пуповац и функционер СДС С, Борис Милошевић, на ванредној конференцији за новинаре поручили су да је ова скандалозна објава заправо позив и подстицање на нападе на Србе на православни празник Божић.

Пуповац, чија странка, иначе, подржава актуелну хрватску власт, подсетио је да је за ово кривично дело предвиђена затворска казна од три године.

У међувремену огласио се и Ђакић након саслушања у Полицијској управи Вировитичко-подравске рекавши да „то није он“, те да је „васпитан да поштује све људе“.

– То није моје мишљење, то нисам ја, васпитан сам да уважавам све људе и заиста ми није била намера да ширим говор мржње – рекао је Ђакић млађи.

Његов отац Јосип Ђакић, посланик у сабору и челник Хвидре раније данас је најоштрије осудио објаву на фејсбуку, извинио и се изразио жаљење због „срамотне и увредљиве објаве слике и текста“.

Ђакић, млађи, се још јутрос ишчланио из ХДЗ-а што отац сматра признањем велике грешке те схватањем тежине немилог чина.

Пуповац је, међутим, поручио да ако надлежни не предузму мере у складу са законом и Уставом, кривичну пријаву против Ивана Ђакића ће поднети српска заједница у Хрватској.

 

 

Извор: Тањуг