Издвајамо Регион

ЂУКАНОВИЋ УХВАЋЕН НА ДЕЛУ: Мило планира бежанију и пребацивање новца у Аргентину

Фото: Јутјуб

Црногорски председник Мило Ђукановић састао се у децембру прошле године са утицајним банкарима Аргентине, а предмет разговора могао је бити трансфер новца лидера ДПС-а на рачуне у тој јужноамеричкој држави.

Ђукановић је формално у децембра посетио Аргентину ради отварања „црногорске куће“ у провинцији Чако.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што је много интересантније јесте да се том приликом, тачније 11. децембра, састао са власником и председником „Пуенте“, једне од највећих банкарских институција у Аргентини, Парагвају и Уругвају – Федериком Томашевићем.

Федерико Томашевић, главни дионичар „Пуентеа“, пореклом је из Црне Горе.

Састанку је присуствовао и Николас Бентел, управни партнер „Пуенте“, док су Ђукановићу друштво правили супруга Лидија, генерални секретар и главни актер афере „Коверта“ Славољуб Стијеповић и специјални савјетник Милан Роћен.

Знајући позадину Ђукановићевих сусрета са банкарима, посебно у светлу најновије афере „Коверта“, оправдано се може поставити питање да ли је предмет разговора било и пребацивање Ђукановићевог новца на рачуне јужноамеричких банака.

Подсећамо, председник Атлас групе Душко Кнежевић изјавио је да му је Ђукановић лично казао да је новац у швајцарским банкама његов.

Ђукановић ми је рекао да су то његове паре које су формално воде у Швајцарској на рачунима његових пријатеља Душка Бана и Жељка Михаиловића, казао је Кнежевић.

Подсећамо на историјску чињеницу да је поглавник злочиначке НДХ Анте Павелић током свог бегства у Аргентину сва своја и државна средства пребацио са собом у ту земљу.

Осим хрватске усташке емиграције, у Аргентини живи и велика црногорска заједница.

 

Извор: ИН4С