Издвајамо Србија

ЕВО ЗАШТО БРИТАНЦИ МРЗЕ СРБЕ! Историчари дали логичан разлог због којег нам Енглези вековима уништавају животе!

Историчар Момо Павловић додаје да су Британци били за то да се Србима у Првом светском рату одузму северне територије како би се рат локализовао.

Историчари кажу да империјалистички циљеви Велике Британије увек били у сукобима са Србијом, а академик Драгољуб Живојиновић наводи чињенице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драгољуб каже да је у првој половини 19. века Велика Британија штитила интересе Турске на штету Србије. На Берлинком конгресу одржаном 1878. године тражили су да се Србија одрекне неких територија на истоку у корист Турака.

Била је прва земља која је прекинула дипломатске односе након атентата на краљевски пар Обреновић. То је трајало три године. Такође је подржала анексију 1908. насилно припајање Босне од стране Аустроугарске. Против нас су били и у оба балканска рата, пише Србија данас.

Историчар Момо Павловић додаје да су Британци били за то да се Србима у Првом светском рату одузму северне територије како би се рат локализовао. Били су и за стварање велике Албаније да Срби не би изашли на море.

Британска тајна служба је уложила велики новац у преврат 27. марта 1941. због кога је Србија увучена у Други светски рат. Отварањем новог фронта Британци су смањили губитке, а то је било погубно за српски народ.

 

Извор: Д.К./Srbijadanas.com