Издвајамо Свет

ХАРАДИНАЈ УДАРИО НА МОГЕРИНИ: Рамуш је Федерику назвао агресором, а онда јој упутио ове речи и сам себи забио АУТОГОЛ

Фото: Јутјуб

Ударио на „пријатеље“

Самозвани премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај изјавио је да Федерику Могерини, високу представницу ЕУ задужену за спољну политику и безбедност, сврстава на листу „непријатеља“ Косова“, због њене позиције у дијалогу са Београдом.

Федерика Могерини (Фото: Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, отварање питања територија и границе представља „агресију“.

Харадинај је додао и да је задовољан ставом немачке канцеларке Ангелом Меркел и представника других земаља које се противе разговору о границама, а да је став Могеринијеве, како каже, уништио могућност да Европска унија омогући постизање споразума.

Према његовим речима, отварање питања територија и границе представља „агресију“.

Рамушеве речи су шокирале јавност, а све ово што је изрекао, гостујући на албанској телевизији је од стране до јуче „блиских пријатеља“ прихваћено на нож.

Новинарка, Фатјона Мејдини из Тиране, је на свом Твитер налогу прокоментарисала изјаве Рамуша Харадинаја, наводећи да се овим поступком заоштравају односи са Европском унијом и Америком.

На све то додаје да на погоршане односе са ЕУ утиче и његово неадекватно ангажовање у преговорима са Србијом.

Харадинај је, гостујући на албанској телевизији додао и да је задовољан ставом немачке канцеларке Ангелом Меркел и представника других земаља које се противе разговору о границама, а да је став Могеринијеве, како каже, уништио могућност да Европска унија омогући постизање споразума.

 

Извор: Ало.рс