Издвајамо Србија

И НЕБО ПЛАЧЕ ЗА ШАБАНОМ ШАУЛИЋЕМ: Гоца у сузама последњи пут пољубила ковчег док је свирала песма коју јој је ПОСВЕТИО (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Краљ народне музике Шабан Шаулић сахрањен је у 15 сати данас на Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана. Шаулића је на вечни починак испратила породица, пријатељи, колеге, бројни спортисти и политичари, као и неколико хиљада људи.

15.30 – Син Михајло: Мој отац није отишао, живеће кроз музику

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је Шабан Шаулић сахрањен, окупљенима се обратио син Михајло Шаулић и рекао следеће:

– Мој отац данас није отишао. Докле год је његове музике и докле год се присећамо њега и његова душа живеће са нама. Желим да се захвалим свима који су дошли. Хвала вам свима и нека му је вечна слава – обратио се Михајло, а онда је уследио аплауз.

Мајка Гордана и ћерка Илда Шаулић у једном тренутку су се сломиле од плача и нису престале да јецају.

15.10 – Сахрањан Шабан Шаулић

Краљ народне музике Шабан Шаулић сахрањен је у Алеји заслужних грађана. Шабан је сахрањен уз звуке песме „Не плачи душо“ коју је посветио својој супрузи Гордани. Песму је на хармоници свирао Алексаднар Софронијевић. Ћерка Санела бацила је белу ружу на очев гроб.

15.08 – Гоца у сузама, љуби Шабанов ковчег

Црни ковчег донесен је у Алеју заслужних грађана. Шабанова супруга Гоца у сузама се сагла и последњи пут пољубила гроб свог супруга.

15.00 – Почиње сахрана

Тачно у 15 часова тужна поворка кренула је из капеле ка гробу у Алеји заслужних грађана где ће Шабан Шаулић бити сахрањен. И небо плаче уа краљем народне музике. Киша неуморно пада сатима…

14.35 – Зорица и Кемиш донели венац у облику круне

На посебан начин од свог вољеног кума Шабана Шаулића опростили су се Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш. На Ново гробље донели су венац у облику круне за краља народне музике Шабана Шаулића.

14.05 – Стигао венац од породице Мирсада Керића

На гробље је стигао венац од Шабановог дугогодишњег пријатеља Мирсада Керића, који је страдао са њим у језивој саобраћајној несрећи у Немачкој. Опширније о томе прочитајте у одвојеној вести.

14.00 – Шабанов ванбрачни син стигао на гробље

Шабанов ванбрачни син Роберт Шаулић (47), кога је певач добио пре него што је упознао супругу Гоцу Шаулић дошао је на гробље. Роберт није давао изјаве, а дошао је у пратњи брата са мајчине стране.

13.40 – Шабан ће бити сахрањен уз песму коју је посветио супрузи

Како је раније објављено, Шабан ће бити сахрањен уз његов легендарни хит „Не плачи душо“, песму коју је објавио давне 1984. године, а коју је посветио супрузи Гордани, са којом је био у браку 43 године и са којом има троје деце.

13.32 – Породица стигла на гробље

Чланови најуже породице преминулог певача стигли су на гробље. Супруга Гордана, ћерке Илда и Санела као и син Мијахло, неутешни су због одласка једног од најбољих певача на овим просторима.

13.30 – Колеге пристижу на гробље

Многе колеге Шабана Шаулица већ су стигле на Ново гробље где ће у 14 сати певач бити сахрањен у Алеји заслужних грађана.

Тихо и у сузама, стигли су право са комеморације одржане у Скупштини града Београда.

13.20 – Ожалошћени стижу на Ново гробље

Поштоваоци и пријатељи трагично преминулог певача Шабана Шаулића стигли су на Ново гробље носећи у рукама велику слику певача.

13.15 – Најпотреснији тренутак комеморације

Један од најпотреснијих тренутака комеморације био је када је пуштен видео клип са најсрећнијим тренуцима из Шаулићевог живота. Његов глас одзвањао је салом, а када је изговорио реченицу о томе како је његова супруга постала краљица, Гоца је бризнула у плач. Ова потресна сцена додатно је погодила све њихове пријатеље и породицу. Опширније погледајте у одвојеној вести.

13.10 – Комеморација окуплила целу естраду и политичаре

У Скупштини града Београда у 11 сати данас одржана је комеморација погинулом певачу. Комеморацији је присуствовао огроман број колега Шабана Шаулића, цела његова породица, али и бројни политичари. Потресни говори Шаулићевих најближих пријатељасламали су срца свима у сали. Скупштином града одзвањао је Шабанов глас када су пуштени кратки видео клипови о његовом животу. Породица је комеморацију тешко, али достојанствено поднела, али сузе нико није успео да задржи.

13.00 – Трагедија која је потресла Србију

Подсетимо, краљ народне музике Шабан Шаулић настрадао је недељу, 17. фебруара, у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила када се враћао са наступа у Немачкој. У аутомобил у ком је био певач, закуцао се возач, младић из Турске, који је био у алкохолисаном стању и без возачке дозволе! Он је ухапшен и налази се у притвору.

Одмах након стравичне саобаћајке, ћерка Санела и син Михајло упутили су се у Немачку. Тело певача народне музике Шабана Шаулића стигло је авионом Владе Србије касно синоћ у Београд, а Михајло Шаулић и Бата Мирковић допратили су тело погинулог певача до Новог гробља.

Посмртни остаци певача биће у капели до сахране.

 

Извор: Екипа „Блица“