Издвајамо Србија

ИЛДА ПРЕСУДИЛА: Породица Шаулић донела одлуку! Ево шта ће бити са Шабановом кућом у Шапцу!

Фото: Принтскрин dailymotion.com

Непроцењиво!

Породица Шабана Шаулића одлучила је да у његову част направи спомен-кућу у родном Шапцу. Како сазнаје Информер, на ову идеју дошла је певачева млађа ћерка Илда, а мајка, брат и сестра су је подржали јер желе да сачувају успомену на краља народне музике.

Шаулић је много волео свој родни град, иако се као младић преселио за Београд. Због тога његови најмилији верују да је породична кућа у Шапцу право место за мали музеј у коме ће се наћи предмети који су обележили певачев живот и 50 година дугу каријеру.

„Илда је дошла на идеју да се од некретнине у Шабачкој Мали, која се сада води на њу, направи спомен-кућа њеног оца. Предложила је то мајци Гоци, сестри Санели и брату Михајлу, којима се допала идеја и срдачно су је подржали“, прича за Информер добро обавештен извор.

Легендарни певач је у Шапцу провео детињство, а када се одселио у велики град, срушио је малу, трошну кућу и на истом плацу изградио нову.

„Шабанова млађа ћерка сматра да је добра идеја да баш ту буде спомен-кућа, јер у њој нико не борави. Ту је некада живела њена бака Илда, а од када је она преминула нема више никога.“

Породица Шаулић је желела да омогући свим поштоваоцима његовог рада да у будућности посете овај мали музеј и погледају непроцењиву збирку певачевих успомена.

„У Шабановом родном дому биће изложене његове плоче, дискови, многобројне награде, фотографије из његовог детињства и многи други предмети. Ту ће се наћи и фолкерова одела која је носио у посебним приликама, грамофон на коме је некада слушао музику, перика коју је носио у једном периоду своје каријере, чланци из новина са његовим интервјуима, као и чувена круна коју је добио на једној ромској свадби“, открива наш извор.

Чамац стиже из Крчедина

Наш саговорник објашњава да ће место у спомен-кући наћи све оно што је легендарни певач за живота највише волео:

„Његова породица размишља да чак превезе чамац из Крчедина у Шабац и изложи га испред куће. Унутра ће се наћи и штапови за пецање које је Шабан користио. Оно што ће посетиоцима бити занимљиво да виде и чују биће приче и анегдоте везане за његове највеће хитове и како су они настали.“

Слободан Ћурчић: Мени је дао први интервју

Шабан Шаулић је давне 1969. године гостовао на Радију Шабац, где је представио песму „Дајте ми утјеху“ и дао свој први интервју. Са покојним певачем разговарао је новинар Слободан Ћурчић (82), сада пензионер, који је евоцирао успомене њиховог сусрета.

„Сећам се да су ме колеге питале шта ће ми тај „мали, неугледни дечко излизаних панталона“. А ја као да сам предосетио да ће од тог момчића из Шабачке Мале постати велики певач. Тако и би. Био је посебно говорљив у емисији, што и не чуди јер је био кафанско дете, имао је тај такозвани кафански шлиф“, присетио се Ћурчић првог сусрета са Шаулићем.

 

Извор: Информер/Р.Ј.