Издвајамо Свет

ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА! НОВИ НЕМАЧКИ УДАР НА СРБИЈУ: Берлин шаље паре Харадинајевој банди, али то није све!

Фото: Pixabay.com

Немачки министар спољних послова Хајко Мас изјавио је да је та земља одлучна да помогне тзв. „Косову“ и да жели „европску перспективу за Косово“.

Он је то рекао за немачки „Штудгардер нахрихтен“ и додао да „немачка влада сматра погрешним ако ЕУ и Немачка одустану од подршке „Косову“, укључујући и финансијску помоћ, преноси РТК на српском језику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако се то деси онда ће се у кратком року срушити све што је већ годинама постигнуто великим напором. Прошле недеље смо рекли косовским колегама да морају чврсто да верују у подршку Немачке – рекао је Мас.

Како се наводи, он је потврдио наставак финансијске помоћи Немачке Приштини.

Према писању овог листа, немачка влада је од 2014. до 2018. године подржала лажну државу Косово са укупно 179,33 милиона евра, а тај новац је отишао не само на развој инфраструктуре, економије, реформе администрације и правосудног система, већ и на борбу против организованог криминала.

Поред ове директне финансијске помоћи из Немачке, лажна држава је током 2014. – 2017. године добила више од 350 милиона евра од Европске уније, а у међувремену, за период 2018.-2019. Европска унија је „Косову“ пружила финансијску помоћ у износу од 295,3 милиона евра.

Наводи се и да финансијска помоћ Европске уније за лажну државу чини скоро трећину буџета тзв. Косова.

 

Извор: srbijadanas.com